Avalanşă culturală în inima Alpilor. Vacanţa perfectă în Tirol, în sunetul muzicii

Pe lângă peisajul montan impresionant şi staţiunile de schi pregătitite până la cel mai mic detaliu în aşteptarea turiştilor, Tirolul îşi entuziasmează vizitatorii cu o gamă largă de evenimente culturale.

RomaniaTV.net
28 nov. 2014, 20:08
Avalanşă culturală în inima Alpilor. Vacanţa perfectă în Tirol, în sunetul muzicii

Pe parcursul întregului an, în Tirol au loc numeroase evenimente culturale renumite la nivel internaţional. Toate acestea, fie că este vorba de companii de dans renumite, formaţii sau scriitori aduc în Tirol un fler internaţional.

Amatorii de spectacole hibernale se bucură din 2012 de Festivalul de iarnă din Erl, însă majoritatea evenimentelor artistice sunt programate vara, când pajiştile alpilor sunt scăldate de razele soarelui şi gâdilate de acordurile muzicii.

Astfel, în fiecare vară se întâlnesc la Festivalul „Strigăt la Stumm” artişti din regiune, însă şi actori şi pictori, pentru a vrăji împreună oamenii, a-i stimula şi, poate, pentru a-i incita. Programul de spectacole de teatru şi muzică este foarte divers şi atractiv. De asemenea, din 1999 în Tirol se cântă swing şi jazz cu numeroase formaţii, care aduc aici fascinanta muzică a New Orleansului, oraş partener cu Innsbruck.

Shopping fără griji în Tirol, Austria: Unde se găsesc cele mai bune oferte 

„Festivalul Viselor”, festival de artă tradiţională, încântă vizitatorii din luna august cu un program divers de muzică, şansonete, cabaret şi momente umoristice. În cele două locaţii în care se desfăşoară evenimentul, Dogana des Congress Innsbruck şi Café des Artistes, se crează o minunată atmosferă de varieté. „Festivalul Viselor” vrăjeşte adulţii şi copiii deopotrivă, cu momente surprinzătoare, acrobaţii şi mult umor.

Nici iubitorii de teatru nu vor fi dezamăgiţi. Olala, din Lienz, în Tirolul de Est este unul din cele mai mari festivaluri de teatru stradal la sud de crestele Alpilor. Peste 30 de trupe din întreaga lume, acrobaţi, comedianţi și mici artişti transformă în ultima săptămână din iulie oraşul din Dolomiţi într-o scenă colorată, plină de poezie și umor.

Între numeroasele muzee din Tirol, amintim Muzeul Cristalelor Swarovski din Wattens, Alpinarium din Galtür sau Tiroler Landesmuseum Ferdinandeum.

Mai multe informaţii şi oferte de vacanţă gasiţi aici: www.visittirol.ro.