Avertisment pentru români. Ce se întâmplă cu pensiile şi salariile după demisia lui Ponta

Economia Romaniei va avea de suferit dupa demisia guvernului Ponta, avertizeaza grupul de analiza geostrategica Stratfor.

RomaniaTV.net
05 nov. 2015, 22:01
Avertisment pentru români. Ce se întâmplă cu pensiile şi salariile după demisia lui Ponta

Demisia lui Victor Ponta și viitoarea campanie pentru alegerile parlamentare din 2016 vor încetini probabil progresele României în mai multe sectoare cheie din economie, printre care inițiativele guvernamentale menite să atragă mai multe investiții străine, și vor conduce la amânarea negocierilor cu Fondul Monetar Internațional (FMI) pentru un nou acord, estimează analiștii companiei americane de analiză geostrategică Stratfor.

„Premierul român Victor Ponta a demisionat miercuri, generând o nouă periodă de instabilitate politică în România. Negocierile pentru formarea unui nou guvern vor începe curând și atât coaliția de centru-stânga, aflată la guvernare, cât și Opoziția, au șanse bune să numească viitorul premier. Însă indiferent de componența noului guvern, acesta va avea o viață scurtă, deoarece România va organiza alegeri generale în ultima parte a anului 2016, posibil chiar mai devreme”, se arată într-o analiză a Stratfor.