Avertizare COD GALBEN de vreme severă imediată

Meteorologii au emis avertizare cod galben de vreme severă imediată.

RomaniaTV.net
04 feb. 2015, 06:48
Avertizare COD GALBEN de vreme severă imediată

Între orele 08:35 si 14:00 în judeţul Caraş-Severin, îndeosebi sudul judeţului şi zona de munte, se vor semnala intensificări ale vântului, care la rafală vor atinge 50-60 km/h şi 80-90 km/h la munte.

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă o vreme frumoasă pentru următoarele zile, însă finalul săptămânii temperaturile vor scădea şi vor apărea precipitaţiile sub formă de ploaie.

PROGNOZA METEO. Pentru miercuri, meteorologii anunţă în continuare vreme mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă din an. Norii se înmulţesc treptat în toată ţara, iar precipitaţiile vor fi mai frecvente în jumătatea de vest, după ce dimineata este posibil ca în zonele joase să fie puţină ceaţă. În zona montană, iar noaptea şi în Maramureş vor fi mai ales ninsori, iar în Crişana, Banat, Oltenia şi local în Transilvania şi nordul Moldovei se vor semnala precipitaţii mixte. În restul teritoriului doar pe arii restrânse vor fi ploi slabe. Cu totul izolat vor fi condiţii de polei. Vântul are intensificări în sudul Banatului şi la munte, iar amiaza vine cu temperaturi de la 1 grad în depresiuni până la 11 grade în sud-est.

VREMEA IN BUCURESTI. Miercuri se anunţă vreme mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Cerul va fi parţial noros în cursul zilei, eventual puţina ceaţă dimineaţa, iar noaptea începe să plouă.  Vântul este mai sprinten din când în când, iar maxima termica va fi de 8…9 grade.

Citeşte şi Strat de zăpadă de 160 cm. Risc de GRADUL 5 de avalanşe în Bucegi şi Făgăraş

PROGNOZA METEO. Joi, vremea se încălzeşte semnificativ faţă de ziua anterioară, devenind caldă pentru această dată calendaristică, chiar deosebit de caldă în jumătatea sudică a teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 grade în nordul Moldovei şi 12 grade în sud-est. Va fi soare, mai putin în vest, centru şi nord, unde norii acoperă parţial cerul şi pe arii restrânse lasă precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie, exceptând nordul Carpaţilor Orientali şi al Moldovei, unde vor fi mai ales ninsori. Totusi, spre seară şi mai ales noaptea, norii se înmulţesc la nivelul întregii ţări şi local vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ, ninsori la munte şi în nordul Moldovei şi predominant ploi în rest. Vântul se va intensifică treptat, din a doua parte a intervalului în majoritatea regiunilor, cele mai mari viteze la rafală urmând a se înregistra pe crestele montane şi în sud.