Avioane britanice trimise din România pentru a intercepta un bombardier rusesc deasupra Mării Negre

Publicat: Joi, 26 Iulie 2018 15:06 // Actualizat: Joi, 26 Iulie 2018 15:10 // Sursa: romaniatv.net

Avioane de vânătoare britanice au fost trimise de la o bază aeriană din România pentru interceptarea unui bombardier rus, în apropierea spaţiului aerian NATO, deasupra Mării Negre, anunţă Forţele Aeriene Regale britanice.

Avioane de vânătoare britanice Typhoon au fost ridicate de la sol de la o bază din România pentru a intercepta un avion de luptă rusesc Su-24 detectat în apropierea spaţiului aerian al NATO deasupra Mării Negre, se menţionează într-un comunicat transmis joi de Forţele Aeriene Regale britanice (RAF), potrivit Reuters.

"Avioane de vânătoare Typhoon staţionate în România au fost trimise ca reacţie la prezenţa unui avion rus Suhoi Su-24 FENCER în apropierea spaţiului aerian NATO, deasupra Mării Negre", se arată într-un comunicat al Forţelor Aeriene Regale britanice.

Citeşte şi Un avion s-a prăbuşit la scurt timp de la decolare. Piloţii mergeau la un show aerian

Avionul militar rus nu a pătruns în spaţiul aerian al NATO, iar aeronavele Typhoon au plecat în misiune de patrulare pentru a descuraja orice incident. 

Operând de la baza aeriană Mihail Kogălniceanu de lângă Constanţa, pe coasta Mării Negre, două avioane Typhoon au reacţionat la prezenţa unui bombardier Su-24 FENCER suspectat că se îndrepta spre vestul Mării Negre în spaţiul aerian al NATO.

Avionul rusesc a fost interceptat în apropiere de spaţiul aerian al NATO de două avioane Typhoon din cadrul Escadrei Aeriene Expediţionare 135 (135 Expeditionary Air Wing - EAW), în conformitate cu misiunea NATO de supraveghere aeriană (Enhanced Air Policing - eAP) pe care RAF o desfăşoară în România, precizează comunicatul menţionat.

Comunicatul RAF mai menţionează că avionul rusesc nu a intrat în spaţiul aerian al NATO, iar cele două avioane Typhoon au patrulat încă o perioadă scurtă de timp, ca măsură de descurajare, înainte de a reveni la bază. 

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
avion militar forţe armate Marea Neagră spatiu aerian
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6822
RON
16 Jan
noapte -9 °
zi 4 °
Ultimele joburi adaugate
24 H