VIDEO: Un avion militar s-a prăbuşit peste o maşină în Italia. O fetiţă de 5 ani a murit pe loc

Un avion dintr-o patrulă acrobatică italiană s-a prăbușit peste o mașină, iar incidentul a fost filmat.

16 sept. 2023, 20:09

Un avion militar italian s-a prăbuşit, sâmbătă, în timpul unui exerciţiu la Torino, lovind o maşină şi ucigând o fetiţă de cinci ani, în timp ce pilotul a supravieţuit, a anunţat sâmbătă presa italiană citată de Reuters.

Potrivit primelor reconstituiri, o bucată incandescentă care s-a desprins din avion le-a lovit mașina. Cel mai mic copil a murit pe loc din cauza arsurilor foarte grave, în timp ce fratele ei de 9 ani a fost transportat în stare gravă la spitalul de copii Regina Margherita. Tatăl și mama au fost și ei răniți, iar unul a fost transportat la Cto, iar celălalt la Giovanni Bosco.

 

Avion prăbuşit: unul dintre cei mai mari jurnalişti, mort în tragedia aviatică. Printre victime, şi fiica unui fost ministru

Agenţia de presă italiană AGI a relatat că fratele de nouă ani al victimei a fost grav rănit.

Părinţii celor doi copii nu sunt în pericol de moarte, iar pilotul avionului s-a salvat. Se pare că, pe lângă pilot, o altă persoană ar fi implicată în acest accident, însă încă nu există informații despre starea ei.

Incidentul a survenit în timpul unui exerciţiu. Potrivit Corriere della Sera, părinţii şi pilotul au fost transportaţi la spital cu arsuri.

 

Avion prăbuşit în munţi, nu există supravieţuitori. Cinci lideri de partid se aflau la bord

Patrula tocmai plecase pentru un survol la joasă altitudine programat să aibă loc în Vercelli, ca parte a evenimentului organizat la Collegno, în apropiere de Torino, pentru a sărbători centenarul Forțelor Aeriene italiene. Evenimentul a fost anulat.

Potrivit primei reconstituiri, aeronava a intrat în impact cu un stol de păsări și probabil că o pasărie a pătruns în motor, provocând o pană. Se pare că pilotul a reușit să evite prăbușirea în orașul San Francesco al Campo, rămânând în interiorul gardului aeroportului. Însă acest lucru nu a împiedicat drama.

Celălalt avion a aterizat apoi la Linate. Anterior, tot la Torino, un alt accident avusese loc sâmbătă după-amiază la Aero Club: un avion în curs de aterizare a ieșit de pe pistă și s-a răsturnat. În acest caz, piloții nu au fost răniți.

Avionul prăbușit făcea parte din echipa Frecce Tricolori a forţelor aeriene italiene.