Avioanele de linie, în PERICOL: HAMAS avertizează COMPANIILE AVIATICE străine care aterizează la Tel Aviv

Braţul armat al Hamas a avertizat miercuri seară companiile aeriene străine care aterizează la Tel Aviv, după reluarea ostilităţilor în Fâşia Gaza şi o tentativă a Israelului de a-l elimina pe şeful mişcării armate palestiniene, informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

20 aug. 2014, 21:00
Avioanele de linie, în PERICOL: HAMAS avertizează COMPANIILE AVIATICE străine care aterizează la Tel Aviv

Cel puţin 20 de palestinieni, printre care nouă copii, au fost ucişi după ce mişcarea islamistă Hamas ce controlează Fâşia Gaza şi Israelul au reluat tirurile de rachete şi loviturile aeriene marţi seară, fără să mai aştepte expirarea la miezul nopţii a unei încetări a focului de nouă zile.

‘Avertizăm companiile aeriene internaţionale… să suspende zborurile spre aeroportul /Ben Gurion/ din Tel Aviv începând de joi /dimineaţă/ de la ora 3.00’, a declarat Abu Obeida, purtătorul de cuvânt al Brigăzilor Ezzedin al-Qassam.

Citeşte şi Reacţie războinică: O fostă Primă Doamnă a Americii SPRIJINĂ intervenţia ISRAELULUI în GAZA

Brigăzile al-Qassam nu au specificat ameninţarea lor, dar ele au revendicat de mai multe ori, inclusiv miercuri, tiruri de rachete trase în direcţia aeroportului.
La sfârşitul lunii iulie, o rachetă lansată din Gaza şi care a căzut în apropierea aeroportului Ben Gurion a condus la închiderea lui pentru scurt timp şi numeroase anulări de zboruri