AVION PRĂBUŞIT în Brăila. Pilotul Costică Vâlcu a murit

Un avion utilitar s-a prăbuşit, sâmbătă dimineaţă, într-o orezărie din judeţul Brăila. Pilotul nu a mai fost transportat la Spitalul Floreasca din Capitală, acesta intrand in stop cardio-respirator chiar in drum spre elicopter.

01 aug. 2015, 11:34
AVION PRĂBUŞIT în Brăila. Pilotul Costică Vâlcu a murit

Pilotul avionului utilitar prăbuşit sâmbătă în judeţul Brăila, care avea politraumatisme, a murit, el intrând în stop cardio-respirator înainte de a fi preluat de un elicopter pentru a fi adus la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, a declarat pentru MEDIAFAX secretarul de stat Raed Arafat.

Medicii de la Spitalul Judeţean din Brăila au decis transferarea pilotului la Spitalul Floreasca din Capitală, iar pentru preluarea acestuia a fost trimis un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne, însă bărbatul a suferit un stop cardio-respirator. Echipajul medical care trebuia să îl aducă la spitalul din Capitală a încercat resuscitarea pilotului, însă fără rezultat, a precizat Raed Arafat.

Copilotul avionului utilitar de tip Antonov 2 este în continuare internat la Spitalul Judeţean din Brăila.

Un avion utilitar care împrăștia ierbicid s-a prăbușit, sâmbătă dimineață, într-o orezărie din apropierea comunei brăilene Stăncuța.

Avionul prăbușit este unul de tip ANTONOV 2, construit înainte de 1980, cu licență rusească, în starte bună de funcționare, care făcea frecvent curse utilitare pentru agricultură și staționa aproape toată vara în zona Stăncuța.