AVION PRĂBUŞIT ÎN FRANŢA. O înregistrare video cu ultimele clipe de la bordul avionului căzut în Alpi VIDEO

O înregistrare video cu ultimele clipe de la bordul avionului morţii a fost recuperată din Alpi, susţin publicaţiile străine "Bild" şi "Paris Match". Înregistrarea făcută cu un telefon mobil ar fi fost descoperită pe un card găsit la locul prăbuşirii. Procurorii au cerut celor două publicaţii să predea urgent înregistrarea anchetatorilor. 

RomaniaTV.net
01 apr. 2015, 13:58
AVION PRĂBUŞIT ÎN FRANŢA. O înregistrare video cu ultimele clipe de la bordul avionului căzut în Alpi VIDEO

Scena filmată este atât de haotică, încât nu se distinge nicio persoană, dar se aud foarte clar strigătele pasagerilor. Semn că toţi erau conştienţi de ceea ce urma să se întâmple, povestesc cei care au văzut filmul de câteva secunde. Se aud oameni în timp ce strigă în mai multe limbi, spun jurnaliştii.

Această versiune a ultimelor minute de zbor ale avionului Germanwings este susţinută şi de datele recuperate dintr-o cutie neagră. Astfel, la scurt timp după decolare, pilotul îi spune lui Andreas Lubitz că nu a avut timp să meargă la toaletă. La ora 10.27, avionul atinge altitudinea de croazieră. Lubitz i se adresează iar pilotului, spunându-i că poate merge liniştit la toaletă. La ora 10.28 se aud zgomote provenind de la un scaun. Comandantul îşi desface centura, se aude uşa deschizându-se.

Două minute mai târziu, Lubitz, rămas singur, încuie uşa blindată, care nu mai poate fi deschisă din exterior şi reprogramează pilotul automat pentru a accelera coborârea. Avionul pierde 900 de metri altitudine pe minut. Se aude cum comandantul încearcă să deschidă uşa carlingii şi strigă la copilot. Lubitz nu reacţionează. Comandantul forţează uşa. Se declanşează prima alarmă, care avertizează de pericolul prăbuşirii. Prin uşa carlingii se aud primii pasageri care aleargă pe culoar speriaţi.

Comandantul de bord cere să i se aducă o rangă, ascunsă la coada avionului şi încearcă, zadarnic, să spargă uşa blindată. Strigă pentru ultima oară la copilot să deschidă uşa.

În pofida haosului şi a urletelor pasagerilor, se aude clar răsuflarea calmă a lui Lubitz. Apoi, un zgomot puternic din exterior. Avionul loveşte muntele cu o aripă. Pasagerii urlă, îngroziţi. Urmează impactul final, cursa Germanwings cu 150 de suflete la bord izbeşte în plin masivul Estrop, cu 800 km/h. Urmează o linişte mormântală.