Avion rusesc, cu peste 200 de oameni la bord, prăbuşit în Egipt. Niciun supravieţuitor UPDATE

Un avion civil rusesc s-a prăbușit sâmbătă în centrul peninsulei Sinai, în Egipt, a anunțat, într-un comunicat, biroul de presă al premierului Cherif Ismail, informează AFP și TASS, citate de Agerpres. Aparatul a fost localizat sâmbătă. Nu există niciun supravieţuitor în urma accidentului.

31 oct. 2015, 08:27

Update 16:40 Echipele de salvare trimise la locul prăbuşirii avionului rusesc au scos din epavă o sută de trupuri neînsufleţite intacte. Acestea vor fi transportate la morga din Cairo. Trupurile celorlalte victime s-au făcut bucăţi şi urmează a fi identificate.

UPDATE 14:16 Au fost găsite trupurile neînsuflețite a cel puțin cinci copii la locul catastrofei

UPDATE 14:13 Echipele de salvare egiptene care au sosit la locul prăbușirii avionului Airbus-321 şi au reușit să scoată de sub resturile aparatului trupurile a cel puțin 100 de oameni, a anunțat un reprezentant al serviciilor de securitate egiptene.„Am extras cel puțin 100 de trupuri neînsuflețite, celelalte continuă să se afle în epavă”, a declarat sursa de informații.

Update 12:53  Putin, a ordonat ministrului rus pentru situații de urgență, Vladimir Pucikov, să trimită de urgență în Egipt, în acord cu partea egipteană, avioane ale ministerului pe care îl conduce pentru cercetări la locul unde s-a prăbușit aparatul Airbus-321 al companiei aviatice ruse „Kogalâmavia”.

Update 12:33 Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat o investigaţie asupra prăbuşirii în Egipt a avionului cu pasageri ruşi

UPDATE12:31 Autorităţile egiptene au declarat că toţi pasagerii din avion erau ruşi.

UPDATE 12:00 Printre cei 217 pasageri se aflau 17 minori

UPDATE 11:48 Condiţiile meteorologice neprielnice au îngreunat operaţiunile de localizare a aparatului şi de salvare a eventualelor victime. Aparatul s-a prăbuşit la Hassana, o zonă aflată la 35 de kilometri la 35 de kilometri distanţă de oraşul Al Arish, de pe coasta mediteraneană a Sinaiului, potrivit Ministerului Aviaţiei.

UPDATE 11:41 Nu există supraviețuitori în urma accidentului. Au fost localizate resturile aparatului

Un înalt responsabil al Autorității pentru control al spațiului aerian a anunțat pentru AFP că legătura cu acest avion rusesc, care transporta 217 de pasageri și 7 membri ai echipajului, s-a întrerupt deasupra Pensinulei Sinai.

Controlorii de trafic aerian egipteni au pierdut contactul cu avionul civil rusesc la scurt timp după ce a decolat din staţiunea Sharm el-Sheikh, din Egipt, urmând să ajungă la Sankt Petersburg, potrivit Reuters.

Sergei Isvolsky, un purtător de cuvânt al Rosaviatia a declarat pentru Interfax că avionul decolase din Sharm el-Sheikh la ora locală 06:51 şi, după 25 de minute, a pierdut contactul radio.

Deocamdată nu există informaţii concrete despre accident şi starea pasagerilor. Surse din cadrul serviciilor de securitate egiptene au declarat că nu au niciun indiciu că aeronava ar fi fost doborâtă de tirurile militanţilor islamişti, foarte activi în zona Sinaiului.

Staţiunea Sharm el-Sheikh este o destinaţie de călătorie preferată de turiştii ruşi.

Iniţial, rapoartele despre această tragedie erau contradictorii, o oficialitate a Comisiei de Accidente Aviatice, Ayman al-Moqdam informând că avionul zboară în siguranţă, în spaţiul aerian turc. Ulterior, surse din Peninsula Sinai au confirmat că avionul dispăruse.

Potrivit agenției de presă TASS, citată de Agerpers, înainte de a dispărea de pe ecranele radarelor, avionul rus a cerut permisiunea de a ateriza de urgență pe cel mai apropiat aeroport. Surse ale aeroportului internațional din Cairo au precizat că aparatul se afla la o altitudine de peste 9.000 de metri atunci când comandantul a luat legătura cu dispecerii de zbor și a cerut drept de aterizare din cauza unor defecțiuni la stația radio. Imediat după aceasta legătura cu avionul s-a întrerupt.

Guvernul egiptean a convocat o reuniune de urgență, fiind deja înființată o comisie specială de anchetă.

Avionul aparţinea unei mici companii aeriene ruse, Kogalymavia, din vestul Siberiei, potrivit bbc.com. Aparatul de zbor, un Airbus A-321, era înregistrat în cu numărul KGL-9268.