Avionul prăbuşit în Egipt. FSB: Doborârea Aeronavei cu turişti ruşi a fost un ACT TERORIST

Avionul rus prăbuşit în Egipt. Ruşii susţin că avionul cu 224 de persoane la bord prăbuşit în Egipt în 31 octombrie a fost doborât de terorişti, informează bbc.com.

17 nov. 2015, 09:10
Avionul prăbuşit în Egipt. FSB: Doborârea Aeronavei cu turişti ruşi a fost un ACT TERORIST

Prăbușirea avionului de tip Airbus 321 al companiei ruse Metrojet în Peninsula Sinai a fost un atac terorist, a anunțat marți șeful serviciilor secrete ruse, FSB, Aleksandr Bornikov,

Şeful securităţii ruse a informat că un „atac terorist” a doborât avionul rusesc, în care se aflau 224 de pasageri, în deşertul Sinai, la câteva minute după de decolase de pe aeroportul din staţiunea egipteană Sharm el-Sheikh.

Echipele de investigaţie au cercetat cauzele care ar fi dus la prăbuşirea avionului, inclusiv varianta unui atac terorist. Dealtfel, anchetatorii au informat că, la bordul aeronavei, s-au descoperit urme de explozibil, ceea ce ar fi sugerat varianta unui atac terorist. 

„Urme de explozibil străin au fost găsite la bordul aeronavei Airbus”, i-a spus directorul serviciilor secrete ruse, FSB, Alexander Bortnikov, preşedintelui Vladimir Putin, informează bbc.com. Aproape toţi cei care şi-au pierdut viaţa în tragicul incident erau cetăţeni ruşi.

Statul Islamic, la rândul lui a revendicat imediat după accident prăbuşirea aeronavei. Pe reţelele de socializare ale ISIS ar fi circulat informaţii privind doborârea avionului cu o rachetă.

Un avion al unei companii ruseşti, cu 224 de pasageri la bord, s-a prăbuşit în Egipt, în dimineaţa de 31 octombrie. Nu a existat nici măcar un singur supravieţuitor.