Avocatul Poporului face ANCHETĂ la penitenciarul din Craiova după ce un deţinut a fost găsit mort

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și a declanșat o anchetă la Penitenciarul Craiova în legătură cu împrejurările în care a avut loc decesul unui deținut.

10 sept. 2015, 12:38
Avocatul Poporului face ANCHETĂ la penitenciarul din Craiova după ce un deţinut a fost găsit mort

„Ancheta vizează posibila nerespectare a art. 22 din Constituția României privind încălcarea dreptului la viață și la integritate fizică și psihică”, informează un comunicat al Avocatului Poporului remis joi AGERPRES.

Ancheta se desfășoară după apariția în presa locală a unor articole care prezintă cazul unui deținut în vârstă de 36 de ani, aflat în Penitenciarul Craiova, căruia i s-a făcut rău în cursul zilei de 7 septembrie, a fost transportat cu o ambulanță la spital, iar în dimineața zilei de 8 septembrie, în jurul orei 7,10, a decedat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova.

Citeşte şi Un deţinut din Craiova şi-a bătut un cui în cap. Tânărul a murit câteva ore mai tarziu

Potrivit relatărilor din cotidianul „Cuvântul Libertății”, „deținutul nu era un model, întrucât mai ajunsese la spital anterior, după ce se automutilase, bătându-și cuie în cap, însă de această dată nu se știe de ce i-a venit rău”.

În prezent, se află în desfășurare o anchetă penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, având ca obiect stabilirea cauzei decesului.