Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul bărbatului lăsat de medici fără penis

Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul bărbatului căruia medicii i-au amputat penisul. Omul din Buzău a rămas fără organul sexual după ce o asistentă i-a montat greşit o sondă urinară, ceea ce a provocat o infecţie. 

27 mart. 2015, 11:36

Avocatul Poporului a demarat o anchetă la spitalul din Buzău, iar acesta va stabili dacă în cazul bărbatului căruia i-a fost amputat pensiul au fost încălcate două articole din Constituţie, informează România TV. Cele două articole se referă la ocrotirea sănătăţii la dreptul la viaţă şi integritate fizică şi psihică

„Am aflat de cazul bărbatului din mass media şi imediat am dispus sesizarea din oficiu şi am dispus anchetă la spitalul municipal Buzău, cu privire la acest caz deosebit. Sunt puse în discuţie artiolele 34 şi 22 din Constituţia României. În baza informaţiilor anchetei, vom face demersuri şi la alte autorităţi competente să intervină în această situaţie, astfel încât cazul să fie soluţionat cât mai repede”, a declarat la România TV, Victor Ciorbea, Avocatul Poporului.

Citeşte şi Bărbatul care a rămas fără penis din cauza medicilor cere despăgubiri uriaşe

De asemenea, Victor Ciorbea a declarat că s-a autosesizat şi în cazul bărbatului de 47 de ani, care a decedat după ce ar fi început un tratament cu antibiotic, urmând ca în spitalul municipal din Rădăuţi să aibă loc o anchetă.  

Bărbatul de 55 de ani din Buzău şi-a luat avocat şi a depus o plângere la adresa medicilor pe care îi acuză de malpraxis. Mai mult, victima cere 500.000 de euro daune pentru ce i s-a întâmplat.

„Din cauza manevrării acelei sonde şi a intervenţiei chirurgicale tardive de la spitalul din Buzău, penisul s-a necrozat”, a declarat Costică Maroleanu.

Bărbatul este hotărât să lupte până la capăt ca să-şi facă dreptate în justiţie. „Mă gândesc să îmi refac viaţa, dacă o fi posibil medical, dar experienţele pe care le-am trăit..”, a mai spus Costică Maroleanu.

Medicii au precizat că bărbatul ar putea face o operaţie de reconstrucţie a organului sexual, dar intervenţia este complexă şi, deocamdată, el este încă în perioada de convalescenţă.

Citeşte şi Avocatul Poporului s-a sesizat după ce România TV a publicat povestea copilului leşinat de foame, pe stradă

Bărbatul a făcut o infecţie după ce i s-a montat o sondă urinară în Spitalul din Buzău. După zile de chin, omul a fost operat, dar urologul a plecat în concediu, aşa că a ajuns la Bucureşti. Aici, medicii nu l-au mai putut ajuta şi au fost nevoiţi să îi amputeze penisul.