AVORT ca pe vremea COMUNISMULUI. Cum şi-a ucis o tânără fătul din burtă

O tânără din Iaşi şi-a provocat singură un avort, fiind la un pas de moarte din cauza complicaţiilor.

RomaniaTV.net
06 mart. 2015, 07:32
AVORT ca pe vremea COMUNISMULUI. Cum şi-a ucis o tânără fătul din burtă

Medicii de la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi s-au confruntat cu un caz ciudat, asemănător cu cele de pe vremea comunismului, atunci când astfel de practici erau interzise, potrivit Ziarul de Iaşi.

Citeşte şi Scrisoare pentru fetiţa mea pe care am vrut s-o avortez

O mamă de 27 de ani din Roman, gravidă în 16 săptămâni, a decis să întrerupă sarcina chiar cu mâna ei. Aceasta s-a folosit de o andrea sau o sondă pentru a-şi provoca avortul. Complicaţiile ce au urmat i-au pus viaţa în pericol. Femeia a suferit o hemoragie puternică şi o infecţie severă. Ea a fost transportată la Maternitatea „Cuza Vodă”, iar în momentul de faţă se află internată la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a unităţii medicale.

Pacienta a fost salvată şi este în ATI, cu grad foarte mare de probabilitate de a pleca în ordine de la noi. Acum se află într-o perioadă de recuperare şi va fi mamă la ceilalţi doi copii pe care îi mai are acasa. A fost anunţată Poliţia, iar femeia a recunoscut că şi-a produs singură avortul. Totul e ca pe vremea de acum zeci de ani în urmă. Important este că n-ar trebui să mai ajungem să avem astfel de cazuri. Încă mai întâlnim situaţii în care femeia încă mai recurge la gesturi disperate, la gesturi necugetate, pentru a-şi întrerupe o sarcină nedorită. Lucru care mă face să pun din nou în evidenţă şi în discuţie problema contracepţiei şi planificării familiale. Fără educaţia corespunzătoare şi fără informaţiile corespunzătoare nu se poate rezolva această chestiune. Sunt situaţii din acestea în care se pune în pericol viaţa femeii şi care ne arată că avem mult de muncit în ceea ce priveşte educaţia femeilor„, a explicat dr. Iolanda Blidaru, managerul maternităţii.

Citeşte şi Cât costă un avort în România