Bănicioiu, reacţie după ce finul său, Octavian Bitu, a fost reţinut: „Dacă e vinovat să plătească”

Ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu a confirmat marţi, după reţinerea lui Octavian Bitu, şeful Sălii Polivalente şi vicepreşedintele PSD sector 4, pentru şantaj şi mită, că este naşul de botez al unuia dintre copiii lui Octavian Bitu, precizând că nu ştia ce se întâmplă şi că nu este responsabil pentru actele finului său, dar că speră ca justiţia să îşi facă datoria, dacă acesta este vinovat.

01 sept. 2015, 20:28
Bănicioiu, reacţie după ce finul său, Octavian Bitu, a fost reţinut: „Dacă e vinovat să plătească”

Nu ştiu şi nici nu mi-am imaginat că ar face aşa ceva. Chiar îmi pare rău, acum am aflat”, a explicat Nicolae Bănicioiu la Realitatea TV. 

Citeşte şi: Directorul Sălii Polivalente din Bucureşti, REŢINUT pentru şantaj şi luare de mită

Bitu Octavian, finul ministrului Sănătății Nicolae Bănicioiu, a fost prins marţi în flagrant în timp ce lua mită 10.000 de euro.

Procurorii DNA au dispus reținerea pentru 24 de ore, începând de marţi, 1 septembrie, a lui Bitu Octavian, director al Complexului Sportiv Național – Sala Polivalentă din București, aflat în subordinea Ministerul Tineretului și Sportului, pentru comiterea infracțiunilor de șantaj și luare de mită.

În perioada aprilie – august 2015, Bitu Octavian, în calitate de director al Complexului Sportiv Național – Sala Polivalentă din București, a pretins de la un om de afaceri, denunțător, suma de 10.000 euro și foloase materiale constând în cedarea construcției deținute de firma denunțătorului către o firmă la care asociat, cu o cotă de 50%, să fie o persoană apropiată lui Bitu Octavian, în vederea valorificării construcției în activități comerciale, potrivit unui comunicat emis de DNA. Despre valoarea construcției, din care Bitu Octavian a solicitat practic jumătate pentru derularea de activități comerciale, denunțătorul a afirmat că este de minimum 180.000 euro, conform actelor contabile ale firmei.