Băsescu, despre dezinteresul privind sinistraţii: Aşteptăm să-i vedem pe procurori în cizme împărţind apă şi conserve?

Traian Băsescu a taxat neimplicarea politicienilor în ajutorarea sinistraţilor de la inundaţii. Fostul şef de stat susţine că aceştia se tem să colecteze ajutoare cu sprijin de la oamenii de afaceri, de frică să nu fie acuzaţi de DNA de obţinere de foloase necuvenite în voturi.

20 iun. 2016, 08:37
Băsescu, despre dezinteresul privind sinistraţii: Aşteptăm să-i vedem pe procurori în cizme împărţind apă şi conserve?

„Inundaţii în mai toate zonele ţării, furtuni, grindină, culturi agricole distruse, acoperişuri smulse de vijelii, alunecări de teren, case, păduri, stâlpi de electricitate şi livezi puse la pământ, sate izolate. Nu Preşedinte, nu Premier, nu miniştri, nu politicieni printre oamenii loviţi de natură. Ei doar citesc şi se consideră informaţi, văzându-şi liniştiţi de weekend-ul prelungit„, a scris Traian Băsescu, pe Facebook.

Acesta consideră că unii politicieni nu s-au mai implicat în campanii de strângere de fonduri pentru sinistraţi, de teama DNA. Băsescu susţine că, deşi de multe ori ajutorarea sinistraţilor de către politicieni era făcută demonstrativ, gestul era util celor afectaţi de calamităţi naturale.

De frica acuzaţiilor DNA că ar putea obţine foloase necuvenite în voturi, ceea ce le poate aduce închisoare, politicienii nu au mai bătut pe la porţile patronilor pentru a strânge ajutoare pentru cei aflaţi în necaz, fie că este vorba de pături, conserve, pâine, apă minerală, ulei, zahăr, haine, încălţăminte sau materiale de construcţii. Chiar dacă aceste gesturi erau făcute uneori demonstrativ, ele erau extrem de utile sinistraţilor”, a mai scris Băsescu.

Fostul preşedinte atrage atenţia că românilor nu le mai pasă de necazurile celor aflaţi în dificultate şi se întreabă dacă nu cumva se aşteaptă ca procurorii DNA să intervină în zonele sinistrate.

Părem o naţiune căreia parcă nu-i mai pasă de necazurile amărâţilor loviţi de furia naturii. Sau poate aşteptăm să-i vedem pe procurori în cizme de cauciuc împărţind apă şi conserve în zonele sinistrate? Ei, cu siguranţă, n-ar face-o pentru voturi, dar nici nu le pasă de sinistraţi, pentru simplul motiv că ei sunt bugetari numiţi şi nu aleşi prin vot. Legătura între votant şi politician este însă una care trebuie să se manifeste în primul rând atunci când oamenilor le este greu, iar acum, oamenilor afectaţi de inundaţii le este tare greu. Şi de ce să n-o recunoaştem, dacă oameni politici nu sunt, nici televiziuni nu prea sunt în satele calamitate şi printre oamenii aflaţi în necaz. Ceva este în neregulă cu noi, dar şi cu instituţiile noastre”, a mai scris Traian Băsescu, pe Facebook.

CITEŞTE ŞI: Potop în Arad. Spitalul Judeţean din Arad a fost inundat. Mai multe săli de la UPU au fost evacuate