Băsescu îl IRONIZEAZĂ pe Iohannis: „Cred că în cele ŞASE CASE îi poate lua pe toţi”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a comentat ironic, miercuri, declaraţiile lui Klasus Iohannis potrivit cărora numărul de refugiaţi pe care îi va primi România nu este mare. Pe de altă parte, Băsescu a dezminţit informaţiile că ar fi fost plătit de Securitate şi a anunţat că va da în judecată Antena 3. 

23 sept. 2015, 11:45
Băsescu îl IRONIZEAZĂ pe Iohannis: „Cred că în cele ŞASE CASE îi poate lua pe toţi”

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, miercuri, că regretă că decizia JAI prin care României i-au fost alocaţi alţi 2.475 de refugiaţi nu a fost luată prin consens, în baza unor negocieri, ci prin vot majoritar. Totuşi, şeful statului a arătat că numărul de refugiaţi care ar reveni României, conform deciziei JAI, nu este mare şi „poate fi uşor de gestionat”.

Întrebat cum comentează afirmţiile lui Iohannis potrivit cărora numărul de refugiaţi nu este mare, Traian Băsescu a spus: „Cred că in cele şase case îi poate lua pe toţi. D-asta i se pare că nu este mare”.

Traian Băsescu a dezmintit totodată veridicitatea unui document din care ar reieşi că a fost plătit de Securitate.

CITEŞTE ŞI KLAUS IOHANNIS: REGRET decizia JAI. Abordarea lui Victor Ponta, fundamental DEPLASATĂ VIDEO

Antena 3 a prezentat marti seara acest document, pe care apare antetul „Departamentului Securitatii Statului” si este datat 16 octombrie 1984.

Numele lui Basescu apare in documentul prezentat, arătându-se că acesta ar fi fost implicat in „raspandirea materialelor de specifice de propaganda” si ca ar fi primit suma de 1.500 dolari pentru „subventionarea retelei”.

„Cui le distribuiam? La peşti, la rechini, la delfini? Pentru că eu navigam atunci. Este un fals de tip Antena 3 si Romania TV care luptă cu disperare să nu revin in viaţa politică. Antena 3 a prezentat un document absolut fals. Eu navigam atunci. Cum credeti că, la cum s-au controlat arhivele, nu se găsea acel document? Am o veste buna pentru Antena 3: Vă dau în judecată şi veţi plăti atât cât trebuie pentru un post care s-a obişnuit numai cu defăimare şi minciună. Niciodată nu am primit bani de la Securitate. De cand pana cand platea Securitatea in dolari? Doar Gâdea este platit in dolari din bani furati de la Crescent, de Voiculescu, dar nu eu. De ce o fi apărut acest document acum? Daca era un document real, apărea când s-au scotocit arhivele securităţii”, a reacţionat Băsescu.

Fostul preşedinte a ameninţat că îl va da în judecată şi pe Silvian Ionescu: „L-am cunoscut în 1993 la partid. Era vechi FSN-ist care trecuse la partidul lui Roman. Pana in 1993 nu l-am vazut la fata. Alt element care ma face sa cred ca suntem in fata unei campanii de denigrare, mincinoasa, dar totul se va plati in instanta. Pe asta nu o mai las.”