Traian Băsescu susţine că la acest moment Kovesi este cea mai bună soluţie pentru DNA

Traian Băsescu transmite printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, că la acest moment Laura Codruţa Kovesi este cea mai bună soluţie pentru DNA, precizând că ”din păcate aceasta a intrat într-un derapaj din care trebuie readusă pe linia corectă”.

30 sept. 2016, 11:05
Traian Băsescu susţine că la acest moment Kovesi este cea mai bună soluţie pentru DNA

În acest moment nu există o soluţie mai bună. Din păcate, Kovesi a intrat într-un derapaj din care trebuie readusă pe linia corectă specifică magistraţilor. Şi totuşi, vă aduceţi cumva aminte când aţi votat-o pe doamna Kovesi?”,  a scris Traian Băsescu, pe Facebook, întrebat de un cititor pe cine ar vedea în locul lui Kovesi la conducerea DNA. 

Întrebarea a fost adresată după ce fostul preşedinte Traian Băsescu a scris pe Facebook că ministrul Justiţiei, Raluca Prună este ”un analfabet instituţional” întrucât confundă persoanele cu instituţiile, el referindu-se la declaraţia făcută de Raluca Prună, potrivit căreia atacurile sale la adresa Codruţei Kovesi reprezintă ”o întunecare temporară a raţiunii care se justifică numai prin implicarea, efectivă sau potenţială, în fapte penale”.

CITEŞTE ŞI Traian Băsescu: Nu confundaţi instituţia cu persoana! Pe Kovesi o puteţi vedea într-o zi în cătuşe

”Prună să ştii şi tu, Kovesi nu este = DNA. Ca orice analfabet instituţional cu rădăcini educaţionale consolidate în anii comunismului, şi ministrul Prună confundă persoanele cu instituţiile. Şi atunci nu rămâne decât un lucru simplu: Prună o susţine pe Kovesi, iar eu susţin DNA-ul ca instituţie”, a scris Traian Băsescu.

El a adăugat că prezenţa lui Kovesi la DNA este limitată în timp, pe când instituţia va rămâne şi după plecarea actualului şef. ”Fiecare are abordarea la care îl duce mintea. Dragă Prună, trebuie să înţelegi încă ceva: mai devreme sau mai târziu Kovesi va pleca. DNA-ul va rămâne”, a conchis Băsescu.

În ultima perioadă, Traian Băsescu a lansat acuzaţii dure la adresa procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.