SCENE ŞOCANTE. Bătaie între galerii la Cluj-Napoca: „Copiii urlau, femeile nu ştiau unde să fugă!” VIDEO

Imagini de o violenţă rară au fost înregistrate la un campionat de minifotbal organizat la Cluj-Napoca între CFR Cluj şi o echipă din Ungaria. Martorii povestesc că huliganii au intrat în incinta bazei sportive înarmaţi cu bâte, lanţuri şi alte arme albe şi au sărit la scandal.

13 sept. 2017, 06:56

Galeria lui CFR Cluj și partenerii de la Videoton și Ferencvaros au organizat, sâmbătă, 10 septembrie, un campionat de minifotbal pe terenul fostei baze sportive CMC din Gruia. Turneul a fost stricat de o parte a galeriei lui „U” Cluj-Napoca. Mai mulţi huligani s-au adunat la intersecția cunoscută sub denumirea de „7 străzi” şi au pornit spre locul evenimentului, unde au început bătaia!

„Inițial, fanii lui U Cluj, au venit în locație ca să se ciondănească cu ungurii de la Videoton și Ferencvaros. Erau acolo și câțiva membri ai galeriei CFR, dar nu cu ei au avut treabă, pe unguri i-au urmărit inițial. Cei din galeria ceferistă au fost victime colaterale, conflictul a fost între unguri și români. Este un conflict mai vechi care a început la Budapesta în 1998 și de atunci se tot bat când se prind”, a declarat o sursă din peluza „Șepcile Roșii” pentru Ziar de Cluj.

„Au început să ne lovească, mai mulți prieteni de-ai noștri au căzut jos, dădeau în ei cu picioarele și atunci am reacționat și noi, cu ce am avut în mână, am început să  dăm și noi și am reușit să îi scoatem afară. Când a ajuns Jandarmeria deja erau chiar în spate, i-am văzut cum aleargă, nu știu dacă au prins pe vreunul. Nouă ne-au zis că… atunci când au venit ei, copiii plângeau, femeile plângeau, era un haos total acolo”, a declarat unul dintre participanții la turneul de fotbal de pe baza sportivă CMC.

Reprezentanții Jandarmeriei și ai Poliției au confirmat incidentul, dar susțin că atunci când au ajuns la fața locului, altercația era încheiată, astfel că nu au făcut cercetări ulterioare.

„Suntem un grup de prieteni care alcătuim o galerie a echipei de fotbal CFR 1907 Cluj numita „KVSC 1907. De opt ani de zile organizăm un turneu de fotbal amator numit Cupa KVSC la care participă echipe din orașe din Transilvania, Ungaria și Slovacia. Sâmbătă, un grup de huligani ai echipei U Cluj au intrat în incinta bazei sportive închiriată de noi forțând și vandalizând poarta de intrare înarmați cu bâte, lanțuri și alte arme albe, cu scandări xenofobe și înjurii la adresa noastră! Groaza s-a așternut asupra noastra având în vedere că erau copii cu noi. Am încercat cu disperare să le explicăm faptul că sunt copii și femei însărcinate cu noi, degeaba însă. Iadul s-a dezlănțuit, au început să ne lovească cu armele albe pe care le aveau pregătite și să arunce cu cărămizi și bucăți de beton în noi! Copiii urlau, femeile nu știau unde să fugă, bărbații nu știau ce să facă cum să-și protejeze copiii! Stupoarea cea mare a venit după patru ore de la eveniment când au apărut trei indivizi necunoscuți pentru noi cu un mesaj din partea huliganilor. Au venit să ne invite în pădurea Hoya să ne batem cu ei dacă suntem bărbați! Incredibil, dar adevărat! Al doilea mesaj a fost o amenințare să nu depunem plângere penală împotriva lor deoarece regulile ultrașilor și ale huliganilor interzic asta”, a spus un martor la incident intr-o scrisoare adresata Ziar de Cluj.