Bebeluş mort la spitalul din Piatra Neamţ. Fratele său geamăn are o infecţie nosocomială

Un bebeluş născut prematur a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ, iar fratele său geamăn a fost transferat, în urma solicitării părinţilor, la un spital din Iaşi. Starea acestuia este stabilă. Reprezentanţii spitalului ieşean spun că bebeluşul ar avea o infecţie intraspitalicească cu Klebsiella, scrie news.ro.

24 iul. 2016, 11:32
Bebeluş mort la spitalul din Piatra Neamţ. Fratele său geamăn are o infecţie nosocomială

Bebelusul este internat la Maternitatea „Cuza Voda” din Iasi. Potrivit unor reprezentanti ai unitatii medicale, bebelusul are o infectie nosocomiala.

„Copilul adus de la Neamt are Klebsiella, este o infectie nosocomiala. Copilul este intr-o stare stabila, respira singur si asteptam sa creasca„, a spus un medic al Maternitatii „Cuza Voda” din Iasi.

Directorul medical al maternitatii iesene, Maria Stamatin, a declarat ca bebelusul nu tolereaza mancarea, fiind alimentat prin vena, dar starea acestuia este stabila.

Cei doi bebelusi gemeni au fost nascuti prematur la Spitalul Judetean de Urgenta din Piatra Neamt, in 9 iulie, in urma unei operatii de cezariana. Dupa cateva zile de la nastere, unul dintre bebelusi a murit.

Legat de infectia cu Klebsiella, managerul SJU Piatra Neamt a sustinut ca in saptamana in care s-au nascut gemenii DSP a facut un control, iar rezultatele au aratat ca nu exista „niciun fel de incarcatura bacteriana”.