Beneficiile consumului de morcovi

Cu siguranţă stii că morcovii sunt buni pentru ochi. Acesta nu este singurul mod în care morcovii te ajută. Morcovii reglează activitatea sistemului digestiv şi te ajută să suporţi mai uşor menopauza.

02 oct. 2014, 08:49
Beneficiile consumului de morcovi

Iata cateva beneficii ale consumului de morcovi:

1. Morcovii sunt benefici in caz de anemie simpla, cand corpul sufera o scadere a nivelului de hemoglobina din celulele rosii. Morcovii au proprietatea de a stimula producerea de hemoglobina.

2. Atunci cand intestinele nu mai absorb corect apa, ai scaun mai des si lichid. Primul lucru pe care ar trebui sa il faci cand ai diaree este sa mananci morcovi. Bogati in fibre, ei regleaza tranzitul intestinal. In plus, gratie pectinei, apa este retinuta si scaunul devine mai putin lichid.

3. Cu timpul, tesuturile ochilor se degradeaza si apar uneori afectiuni interne. Cand vederea este slaba si ochii lacrimeaza, mananca morcovi. Contin luteina, un atioxidant capabil sa protejeze retina si sa incetineasca degenerescenta maculara. Daca probleme sunt grave, poti lua zilnic 300 mg de extract de morcovi amestecat cu extract de coacaz, pentru vederea de zi.

Pentru a imbunatati vederea de noapte, poti lua beta-caroten, dar pentru acest lucru trebuie sa ceri reteta pentru a cunoaste dozajul.

Citeşte mai mult pe curademiere.ro

Citeşte şi Leuşteanul, un medicament natural. Iată de ce este bine să îl consumi