Biden şi Obama au primit informaţiile compromiţătoare pe care ruşii le aveau despre Trump

Biden a confirmat că el şi Obama au primit memo-ul privind informaţiile compromiţătoare pe care le-ar avea Rusia despre Trump.

13 ian. 2017, 09:11
Biden şi Obama au primit informaţiile compromiţătoare pe care ruşii le aveau despre Trump

Vicepreşedintele american Joe Biden a confirmat joi că el şi preşedintele Barack Obama au fost informaţi săptămâna trecută, de oficiali din serviciile de informaţii, în legătură acuzaţiile neconfirmate că Rusia ar putea avea materiale compromiţătoare în legătură cu preşedintele-ales Donald Trump, relatează CNN.

Biroul vicepreşedintelui a precizat că nici el, nici Obama nu au cerut mai multe informaţii în acest sens. Potrivit lui Biden, liderii serviciilor de informaţii s-au simţit obligaţi să îi spună lui Obama despre acest dosar, pentru că intenţionau să i-l prezinte şi lui Trump. În plus, Biden a citit tot raportul de 35 de pagini. Obama ar fi întrebat liderii comunităţii de informaţii: “Ce legătură are asta cu restul?”.

Anunţul lui Biden este primul al unui înalt oficial guvernamental care confirmă existenţa informaţiilor în briefingul primit săptămâna trecută de Obama şi Trump.

Citeşte şi Paul Ryan, preşedintele Camerei Reprezentanţilor: Rusia este o ameninţare globală condusă de un om care este ameninţător VIDEO

Doi oficiali americani citaţi de Reuters au declarat că acuzaţiile în legături cu Trump, pe care unul dintre ei le-a descris drept “nesusţinute”, au fost incluse într-un memo de două pagini ataşat raportului privind implicarea Rusiei în alegerile americane.

BuzzFeed a publicat un document mai amplu, de 35 de pagini, redactat de un fost spion britanic, în care erau menţionate presupuse comportamente compromiţătoare ale lui Trump şi presupuse legături ale sale cu persoane din Rusia.

Şeful comunităţii americane de informaţii, James Clapper, şi preşedintele-ales Donald Trump au prezentat în mod diferit discuţia pe care au avut-o despre un dosar a cărui autenticitate nu a fost confirmată în legătură cu informaţiile compromiţătoare pe care Rusia le-ar avea despre republican.