Bilanţul grevei de la Romatsa: Şase zboruri anulate, peste 30 de curse întârziate

Şase zboruri operate de compania low-cost Ryanair au fost anulate marţi, 18 curse ce trebuiau să aterizeze pe aeroportul Henri Coandă au avut întârzieri de până la trei ore, în timp ce alte 16 curse ce trebuiau să decoleze au întârzieri de aproape două ore şi jumătate, potrivit datelor de pe site-ul Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care operează aeroportul din Otopeni.

30 mai 2017, 11:20
Bilanţul grevei de la Romatsa: Şase zboruri anulate, peste 30 de curse întârziate

La sosire, cea mai mare întârziere o are o cursă Blue Air care vine din Roma şi trebuia să aterize la Otopeni la ora 12.10, însă este programată pentru ora 15.00.

La decolare, cea mai întârziere este la zborul Wizz Air de la Lisabona, care trebuia să aterizeze la ora locală 14.40 şi se estimează că va ajunge la ora 16.50.

Greva controlorilor de trafic aerian a fost suspendată la ora 13.00, însă negocierile continuă, potrivit purtătorului de cuvânt al Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR), Alecu Florin Diaconu.

Citeşte şi: Grevă ROMATSA a fost suspendată. Traficul aerian revine la normal

”Conflictul de muncă nu s-a încheiat, el rămâne deschis, iar greva generală poate fi reluată, cu condiţia de a o anunţa cu minimum două zile în avans. E important şi ce se hotărăşte azi la tribunal”, a spus Diaconu, pentru News.ro.

Greva generală pe termen nelimitat a controlorilor de trafic aerian din cadrul Romatsa a fost declanşată la ora 9.00. Totuşi, în ultimele declaraţii, sindicaliştii care reprezintă interesele angajaţilor Romatsa suferau că greva ar putea fi suspendată chiar marţi, după doar câteva ore, ceea ce în final s-a şi întâmplat.

Conducerea Romatsa a cerut în instanţă suspendarera grevei, iar dosarul este Judecat de Tribunalul Bucureşti într-o şedinţă care a început la ora 13.30. Şedinta era programată iniţial pentru ora 8.30, dar a fost amânată după ce Ministerul Transporturilor a intervenit în proces şi a cerut timp pentru a studia documentaţia.

Greva a devenit o certitudine luni, după ce ultimele negocieri de la Ministerul Transporturilor au eşuat, iar călătorii nu pot afla din timp informaţii despre ce curse sunt anulate sau întârziate.