Biro Zsolt, deputat UDMR: PCM, propunere legislativă în cazul concubinajului. Nu susţinem adopţiile la perechile de homosexuali

Preşedintele Partidului Civic Maghiar (PCM), Biro Zsolt, care este şi deputat UDMR, a declarat, joi, la Târgu Mureş, că va promova în Parlament o iniţiativă legislativă în privinţa concubinajului în cazul persoanelor de acelaşi sex şi a precizat că formaţiunea sa nu susţine ideea adopţiilor în cazul perechilor de homosexuali.

RomaniaTV.net
20 sept. 2018, 15:04
Biro Zsolt, deputat UDMR: PCM, propunere legislativă în cazul concubinajului. Nu susţinem adopţiile la perechile de homosexuali

„Partidul Civic Maghiar va avea o propunere legislativă în cazul concubinajului. Credem că în cazul formelor alternative de convieţuire, precum concubinajul, trebuie o reglementare prin lege şi aici propunem ca legea să permită înregistrarea acestui parteneriat. Şi atunci cred că toată lumea poate fi mulţumită (…) Poziţia bisericilor maghiare este că ar susţine un astfel de proiect. Şi bisericile spun că o reglementare în acest sens ar fi de bun augur, în cazul în care stabilim definiţia căsătoriei, ce înţelegem prin aceasta, iar atunci nu putem exclude acei cetăţeni care au o orientare homosexuală. Dar în cazul lor nu putem să vorbim de căsătorie, vorbim de concubinaj pentru a avea drepturi (…) În ce priveşte adopţia copiilor, eu şi PCM nu susţinem în cazul concubinajului, la perechile de homosexuali, acest lucru”, a subliniat Biro Zsolt, transmite Agerpres.

Liderul PCM a spus că a auzit că şi PSD se gândeşte la un astfel de proiect de lege, iar ideea a fost avansată şi de către Azstalos Csaba, preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.

„Sunt astfel de legi şi în statele Uniunii Europene, dar rămâne să elaborăm un proiect de lege care să fie sprijinit de majoritatea parlamentară”, a mai spus Biro Zsolt.