Blaga: „Cu tot respectul pentru Iohannis, dar CEL MAI BUN CANDIDAT e Predoiu”. MESAJUL pentru MRU şi Macovei

Vasile Blaga a declarat, vineri, cu o zi înainte de Congresul comun PNL-PDL, că prezidenţiabilul PDL, Cătălin Predoiu, este un candidat mai bun decât liberalul Klaus Iohannis. Liderul PDL a avut un mesaj şi pentru MRU şi Monica Macovei, care şi-au exprimat dorinţa să intre în cursa prezidenţialelor.

25 iul. 2014, 10:16
Blaga: „Cu tot respectul pentru Iohannis, dar CEL MAI BUN CANDIDAT e Predoiu”. MESAJUL pentru MRU şi Macovei

„Cu tot respectul pentru domnul Iohannis, dar cred că cel mai bun candidat la Preşedinţie e Cătălin Predoiu. Gândiţi-vă la realizările domnului Predoiu: a fost ministrul Justiţiei, a reformat Justiţia, a fost interimar la Externe„, a spus Vasile Blaga, la Adevărul Live.

Întrebat dacă Mihai Răzvan Ungureanu a renunţat la Preşedinţie, Blaga a spus că „nu încape discuţie, îl va susţine pe cel care va fi desemnat„.

Am avut discuţii cu MRU şi i-am spus: dacă doreşti să te înscrii în competiţie, mă duc în faţa partidului şi cer să amânăm cu două luni! Nu a dorit în acel moment, dar toate lucrurile astea au fost discutate serios, clar şi cinstit. În toate analizele noastre, dintre noi, vorbim şi de MRU, cel mai bine stă Predoiu„, a precizat liderul PDL.

CITEŞTE ŞI VASILE BLAGA, întrebat de ce nu îl dă afară din partid pe EMIL BOC: Nu ar fi demn pentru mine

Blaga a arătat că nu a discutat în ultimele zile cu Monica Macovei, după ce aceasta a cerut includerea în sondajele de opinie.

Nu am discutat, o respectăm pentru forţa cu care a susţinut respectarea legii. Sunt şi lucruri pe care nu le înţeleg. Dânsa, dacă tot discutăm, e prima care trebuie să respecte deciziile noastre. Statutul este Constituţia noastră. Nimeni nu a oprit-o să se înscrie în competiţia internă din partid. Avem parcursul comun deja cu liberalii, au început analizele în teritoriu de ieri, a fost stabilit totul. Nu poţi veni, tocmai tu, care spui că respecţi de toate, că vrei să candidezi! Pe mine nu m-ar fi deranjat. Nu înţeleg lucrurile astea, sper ca raţiunea să învingă. Ce le vom spune oamenilor care au venit, au votat pe vânt, pe ploaie? Că avem noi alte gânduri şi schimbăm candidatul. Aşa poate să vrea şi Falcă, a participat şi el în competiţia internă”, a precizat Blaga.

CITEŞTE ŞI FUZIUNEA PNL-PDL, finalul unui maraton de ÎNJURĂTURI şi MAZILIRI. Duşmanii se reunesc într-o nouă „casă”