Blocaje la frontiera cu Bulgaria. Rute ocolitoare recomandate de CNADNR

Compania Națională de Drumuri și Autostrăzi din România (CNADNR) recomandă conducătorilor auto să folosească punctele alternative de trecere a frontierei cu Bulgaria pentru evitarea unor blocaje, în condițiile în care în aceasta perioadă se efectuează lucrări de reabilitare la podul peste Dunăre de la Giurgiu.

01 aug. 2015, 14:47
Blocaje la frontiera cu Bulgaria. Rute ocolitoare recomandate de CNADNR

UPDATE: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că duminică dimineaţă nu sunt anunţate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită din cauza vreunui eveniment rutier.

Însă, în ceea ce privește fluența traficului, se precizează că la punctul de trecere a frontierei Giurgiu, din cauza efectuării unor lucrări de reabilitare la podul peste Dunăre, circulația rutieră se desfășoară foarte dificil, în coloană, pe sensul de deplasare spre Bulgaria.

Pentru a evita aglomerația, sfătuim conducătorii auto să utilizeze celelalte puncte de trecere a frontierei:

· Calafat (rutier);
· Negru-Vodă (rutier);
· Vama Veche (rutier);
· Bechet (trecere cu bacul);
· Zimnicea (trecere cu bacul);
· Călărași (trecere cu bacul).

Traficul rutier pe autostrada A2 București – Constanța, DN1 București – Brașov și la punctul de trecere a frontierei Nădlac (jud. Arad) se desfășoară în condiții normale.

„Menționăm că odată cu demararea lucrărilor de reabilitare se circulă pe o singură bandă ce este în permanență supravegheata de anteprenor pentru asigurarea condițiilor de siguranța a circulației. În vederea evitării unor blocaje în trafic, recomandăm conducătorilor auto ca pentru trecerea în Republica Bulgaria să folosească și punctele alternative de trecere a frontierei, după cum urmează: Calafat (rutier) — Bechet (trecere cu bacul) — Zimnicea (trecere cu bacul) — Călărași (trecere cu bacul) — Negru Vodă (rutier) — Vama Veche (rutier)”, se arată şi într-un comunicat al CNADNR.

De asemenea, conducătorii auto sunt rugați să respecte restricția de circulație instituția și semnalizarea rutieră temporară.