Bodog, despre noi centre de arşi: În fiecare noapte avem solicitări de a primi arşi. Vor fi în Iaşi, Timişoara, Târgu Mureş, Bucureşti

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a vorbit la România TV despre noi centre de arşi care vor fi în Iaşi, Timişoara, Târgu Mureş şi Bucureşti, la Spitalele "Bagdasar Arseni" şi "Grigore Alexandrescu". Mai mult, ministrul a precizat că există finanţare de la Banca Mondială, iar orice "linie de finanţare care se opreşte sau care nu-şi urmează cursul firesc" duce la sistarea finanţării. Aceste precizări vin în contextul în care unele surse politice au arătat că liderul PSD Liviu Dragnea ia în calcul schimbarea întregului Cabinet Grindeanu.

13 iun. 2017, 19:24
Bodog, despre noi centre de arşi: În fiecare noapte avem solicitări de a primi arşi. Vor fi în Iaşi, Timişoara, Târgu Mureş, Bucureşti

Am devansat o serie de măsuri. Mâine sau poimâine se lansează licitaţia pentru programul un CT şi un RMN pentru fiecare spital judeţean care nu are. Este finanţare de la Banca Mondială, nu am venit cu cifre, mai sunt 12 echipamente de radioterapie de 2 milioane de euro fiecare, construcţia de centre de arşi. O poveste aproape fără de sfârşit. Un guvern care a venit pe arşi nu a făcut nimic pentru arşi, Spitalul de arşi a fost închis şi noi l-am deschis. Acolo se semnalau probleme, am trimis inspecţia de 2 sau de 3 ori şi am luat decizia de a deschide Centrul de arşi, pentru că în fiecare noapte noi primim solicitări de a primi arşi gravi din ţară. Se face evaluarea ofertelor (pentru centre de arşi n.r.). Sunt 8 ofertanţi pentru centrele de arşi„, a declarat, la România TV, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

Mai mult, ministrul a precizat că aceste centre vor fi în Iaşi, Timişoara, Târgu Mureş şi două în Bucureşti.

Aceste centre de arşi vor fi în Iaşi, Timişoara, Târgu Mureş şi Bucureşti, la Bagdasar şi la Grigore Alexandrescu. După ce se elaborează studiile de fezabilitate, trecem la proiectare şi execuţie. E un drum care nu se poate opri. Noi, împreună cu ministrul Finanţelor, ne-am asumat termene foarte stricte, termene foarte dure în ceea ce priveşte lansarea procedurilor, pentru că din 2013 de când există acest program al Băncii Mondiale au fost traşi din bani doar aproximativ 4 milioane de euro şi fondul era de 28 milioane euro. Orice studiu, linie de finanţare care se opreşte sau care nu-şi urmează cursul firesc se sistează finanţarea„, a precizat ministrul.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat că nu i s-a cerut demisia şi a precizat că nu se teme că guvernul Grindeanu ar putea pica.

Precizările vin în contextul informaţiilor referitoare la întâlnirea pe care liderul PSD Liviu Dragnea ar fi avut-o luni seara, la sediul PSD din Băneasa, cu premierul Sorin Grindeanu, după ce acesta s-a întors în ţară din Croaţia. Surse politice au declarat pentru Mediafax că Dragnea i-a cerut lui Grindeanu să demisioneze, invocând întârzierile legate de Fondul Suveran de Dezoltare şi Investiţii.

Premierul ar fi respins cererea lui Dragnea de a pleca din fruntea Guvernului. Dragnea a convocat pentru miercuri CExN al PSD, unde se vor lua o serie de decizii ca urmare a finalizării Raportului de evaluare a activităţii Guvernului.

Surse politice au arătat că Dragnea ia în calcul schimbarea întregului Cabinet Grindeanu, prin retragerea sprijinului politic de către CExN.

Citeşte şi Ministrul Sănătăţii, Florin Bodog: Nu mi-a cerut nimeni demisia, nu îmi e teamă că acest guvern ar putea pica