Bogdan Hossu: O decizie referitoare la salariul minim pentru 2017 se va lua probabil după alegeri

Sindicatele și patronatele vor discuta săptămâna viitoare despre valoarea salariului minim pentru 2017, iar decizia urmează a fi luată după alegeri, probabil în ședința de Guvern din 14 decembrie, a declarat, luni, Bogdan Hossu, președintele Confederației Naționale Sindicale "Cartel Alfa", la finalul ședinței Consiliul Național Tripartit.
Iulian Tudor
28 nov. 2016, 16:34
Bogdan Hossu: O decizie referitoare la salariul minim pentru 2017 se va lua probabil după alegeri

Partea sindicală a ridicat problema a creșterii cu 200 de lei, adică de la 1.250 de lei (în prezent — n.r.), de la 1 ianuarie să fie 1.450 de lei. La propunerea unei părți a angajatorilor de a aplica acest lucru tot de la 1 mai anul viitor, le-am arătat că ar trebui ca, în momentul respectiv, să creștem de la 1.450 de lei, la 1.550 de lei și că este preferabil să se aplice de la 1 ianuarie. Mai există o variantă, de a avea o creștere mai mică (a salariului minim — n.r.) cu o creștere a deductibilității în sistem, astfel ca pe net să se ajungă la aceeași valoare ca în structura actuală. A rămas că pe 12 sau 13 (decembrie — n.r.), deci imediat după alegeri, să mai fie o nouă întâlnire. O să vedem săptămâna viitoare. Sperăm să facem o întâlnire cu partea patronală și în urma întâlnirii din 12-13, probabil pe 14 (decembrie — n.r.), când e ședință de Guvern, se va da hotărârea de Guvern cu salariul minim garantat în plată pentru anul 2017″, a afirmat Bogdan Hossu, potrivit Agerpres.

De asemenea, Hossu a menționat că Executivul vrea o înghețare a salariului minim arătând că proiecția Guvernului pentru legea de salarizare unitară, la nivel de principii, este că salariul minim ar trebui să crească până în 2022 la 1.625 de lei.

Executivul vrea o înghețare a salariului minim sau, în orice caz, proiecția lor pentru Legea de salarizare unitară la nivel de principii este că ar trebui până în 2022 salariul minim să crească la 1.625 de lei. Aceasta ar însemna o creștere medie anuală de circa 45 — 50 de lei„, a arătat președintele Cartel Alfa.

La rândul său, președintele Blocului Național Sindical (BNS), Dumitru Costin, a spus că organizația are mai multe propuneri referitoare la deducerile fiscale și poate lua în calcul o creștere de salariu minim mai mică dar creșterea să rămână în salariu net, iar individul să rămână cu banii în buzunar.

CITEŞTE ŞI: Ministerul Finanţelor lucrează la un proiect de buget care prevede şi majorări salariale

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
S-a rupt lanțul de iubire între Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță! „Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!”
Fanatik.ro
Veste bună pentru elevi și profesorii. Vor avea o zi liberă chiar în iunie, înainte de vacanța de vară
Capital.ro
Decizie pentru cei care au aceste telefoane mobile! Devine total INETRZIS de la 1 iunie 2024
Playtech.ro
Cine e Roxana, soția lui Radu Mazăre. A lăsat-o ÎNSĂRCINATĂ când era ÎN ÎNCHISOARE
DailyBusiness
Lovitură dură pentru industria jocurilor de noroc! Apar noi modificări în lege!
Adevarul
Turist speriat de prețurile din centrul unui mare oraș din România: „E prea mult“
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Taxele care scad vertiginos. Românii vor rămâne cu mai mulți bani în cont
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Cancan.ro
Radu Mazăre, tătic pentru a doua oară! A dezvăluit sexul bebelușului + Ce nume a ales
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
La ce sumă ajunge, de la 1 septembrie, pensia unui român care și-a desfășurat întreaga activitate în condiții normale! Daniel Baciu anunță măriri de peste 40%
Capital.ro
Românii ajung direct la închisoare. Se schimbă legea. Pedeapsa va fi garantat cu executare
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
Armata, din nou obligatorie? Ce se întâmplă dacă cineva îl refuză: „Un viitor mai periculos”
substantial.ro
Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor, sărbătorite pe 13 iunie în 2024: Tradiții și simboluri creștine pe care fiecare credincios ar trebui să le respecte
MediaFlux
PENSII majorate cu 90%! Cine intră în noua schemă de calcul
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'