BOMBARDAMENTE în centrul oraşului Doneţk. Trei persoane au murit. O şcoală, în flăcări

Mai multe tiruri de artilerie au făcut trei morţi în centrul oraşului Doneţk, bastion al separatiştilor proruşi din estul Ucrainei. Cadavrele au fost găsite într-o maşină arsă în întregime, au constatat jurnalişti ai AFP. O şcoală din Doneţk, lovită de obuze de artilerie, era în flăcări miercuri noapte.

27 aug. 2014, 17:04
BOMBARDAMENTE în centrul oraşului Doneţk. Trei persoane au murit. O şcoală, în flăcări

Trei trupuri neînsufleţite, calcinate în întregime, au fost scoase din maşină şi aşezate în saci mortuari. Potrivit unui poliţist de la faţa locului, este vorba de civili, a căror maşină a fost prinsă sub o ploaie de obuze care s-a abătut asupra străzii Şevcenko aproape de ora locală 16.00 (13.00 GMT), în imediata apropiere a unui supermarket.

Ciuruită de şrapnele, maşina a continuat să meargă 100 de metri acoperită de flăcări, fiind posibil ca focul să fi fost agravat de un cablu de tramvai agăţat de autoturism, o Lada.

Mai multe obuze au căzut în zonă. La o oră după atac, pompierii încă mai luptau cu flăcările, care riscau să afecteze grav Palatul Culturii, clădire elegantă cu faţada bleu. De-a lungul străzii, pe o porţiune de 200 de metri, geamurile au fost sparte, iar ramurile copacilor rupte.

Obuzele au venit din nord-vest, din direcţia aeroportului din oraş controlat de forţele ucrainene, dar este imposibil de stabilit cu certitudine cine sunt autorii tirurilor.

O şcoală din Doneţk, lovită de obuze de artilerie, era în flăcări miercuri noapte în sud-vestul acestui bastion separatist prorus din estul Ucrainei, au constatat jurnalişti de la AFP. 

Acoperişul şcolii 33 din cartierul Leninski era cuprins în întregime de flăcări. Unii locuitori se grăbeau să intre în clădirea de patru etaje pentru a salva câteva calculatoare în flăcări sub ochii vecinilor speriaţi. 

În Republica populară autoproclamată Doneţk /DNR/, deschiderea noului an şcolar, programată iniţial la 2 septembrie, a fost amânată până la începutul lunii octombrie din cauza conflictului dintre separatişti şi forţele loiale Kievului. 

La aproximativ 100 de metri de clădire, un camion era de asemenea în flăcări, lovit de un alt obuz. 

Rebelii din Doneţk acuză Kievul că bombardează deliberat zonele locuite de civili. Mai multe bombardamente soldate cu victime la Doneţk au avut loc în zone apropiate de clădiri ocupate de rebeli.

Citeşte şi UCRAINA: Blindatele RUSEŞTI se îndreptă spre sud-estul UCRAINEI. Urmează CONTRAOFENSIVA proruşilor