Bucureştenii se pot plimba cu barca sau pot face surf pe Dâmboviţa

Bucureştenii care nu şi-au făcut planuri de vacanţă însă vor un concediu ieftin îl pot petrece pe râul Dâmboviţa. Primăria Capitalei împreună cu Ivan Patzaichin au amenajat în zona Bibliotecii Naţionale o zonă de agrement unde doritorii se pot plimba cu barca, pot vâsli în canotci sau pot încerca plăci de surf.

02 iul. 2014, 07:52
Bucureştenii se pot plimba cu barca sau pot face surf pe Dâmboviţa

Bucurestenii se pot plimba cu barca pe raul Dambovita, pot vasli in canotci si incerca placi de surf (stand up paddle & surfinguri) pe portiunea cuprinsa intre Podul Unirii si Biblioteca Nationala.

Centrul Rowmania va fi deschis in perioada iunie – octombrie de marti pana duminica intre orele 8.00-21.00. Evenimentul este organizat de Asociatia Ivan Patzaichin Mila 23 si SupAcademy Romania impreuna cu ARCUB, cu sprijinul Primariei Capitalei.

Ivan Patzaichin, presedintele asociatiei care ii poarta numele, a mentionat ca deocamdata activitatile recreative sunt gratuite, dar ca se va impune o taxa.

„Pentru moment sunt la dispozitie patru, cinci canotci si zece, douasprezece placi, iar daca va fi nevoie mai adaugam”, a spus Patzaichin, care a mentionat ca scopul initiativei este de a promova diverse zone protejate din tara, precum Delta Dunarii, dar si turismul si miscarea.

Potrivit acestuia, pe Dambovita vor fi amenajate cinci insule care reprezinta cate o localitate din Delta. Designul insulelor a fost stabilit in urma unui concurs international organizat de asociatie.