Bucureşti, pe primul loc în topul oraşelor europene cu cel mai aglomerat trafic

Capitala României se află pe primul loc în topul oraşelor europene cu cel mai aglomerat trafic, realizat de Businessinsider.com. Locul doi în acest top este ocupat de capitala Rusiei, Moscova, urmată de Sankt Petersburg. 

RomaniaTV.net
11 sept. 2017, 05:44
Bucureşti, pe primul loc în topul oraşelor europene cu cel mai aglomerat trafic

TomTom, o companie de navigare și de cartografiere, a întocmit un clasament cu orașele europene care au cel mai aglomerat trafic. Firma a colectat date timp de peste nouă ani și a acordat fiecărui oraș un punct de congestie din 100. Scorul anual, cu date actualizate în 2016, arată cât timp suplimentar petrec șoferii în trafic.

Iată topul oraşelor europene cu cel mai aglomerat trafic:

1. București, România, are cel mai rău trafic din Europa, cu un scor de 50%, o creștere masivă cu șapte puncte față de 2015. Din păcate, pentru șoferii din Capitală, edilii încă nu au găsit o rezolvare pentru această problemă. Aflat pe un neonorant loc 1 în acest top, Bucureștiul nu doar că e sufocat de mașini, dar nu are nici locuri de parcare suficiente. Nici în centrul orașului, nici în zonele rezidențiale.

2. Moscova a obținut același punctaj ca și în 2015: 44%. În ciuda problemelor majore de trafic ale orașului, TomTom a acordat orașului premiul pentru locurile parcare disponibile. În capitala Rusiei, timpul de căutare a unui loc de parcare s-a redus cu 65%.

3. Sankt Petersburg, Rusia, a primit un scor de 41%. Condițiile de trafic s-au deteriorat în ultimii ani.

4. Londra a depus eforturi pentru a reduce traficul cu un sistem de taxare în zone centrale, dar încă se confruntă cu mari ambuteiaje. A obținut un scor de 40%, în creștere față de 2015.

5. Marsilia, Franța, a obținut un scor de 40%, o creștere de două puncte față de anul anterior.

6. Este cunoscut faptul că Roma are o problemă de trafic. Orașul a obținut un scor ridicat, de 40%, o creștere de două puncte față de anul precedent.

7. De asemenea, Parisul a obținut un scor de 38%. Și aici valoarea traficului este mai mare față de anii anteriori. O creștere a scorului fără precedent, spun specialiștii.

8. Bruxelles a obținut un scor de 38%. Circulația din capitala Belgiei s-a aglomerat în ultimii trei ani. 

9. Manchester, Anglia, a obținut un scor de 38%. Stă un pic mai bine față de anul precedent.

10. Atena, Grecia, are același scor cu Varșovia, de 37%, însă congestia sa a crescut ușor în 2016. 

11. Varșovia, Polonia, a obținut un scor de 37%, ceea ce reprezintă o îmbunătățire cu un punct față de 2015.

12. Koln, Germania. Este foarte apropiat de Napoli, cu un scor de 34%. În acest caz, lucrurile merg mai rău decât în 2015, când obținuse un scor de 30%.

13. Napoli, Italia, a primit un scor de 33%, ceea ce înseamnă că șoferii au nevoie de 33% mai mult timp de călătorie pentru a ajunge la destinația dorită.