Bucureştiul este plin de PSIHOPAŢI ca criminala de la metrou. Material filmat cu camera ascunsă la spitalul Alexandru Obregia VIDEO

Cazul criminalei de la metrou dezvăluie realităţi şocante din sistemul sanitar: bolnavi grav psihic se plimbă liber pe străzi! Cei care se chinuie să îi interneze în spitalele de psihiatrie cară, practic, apă cu ciurul. Paznicii de la spitalul Alexandru Obregia din Capitală spun că nu-i opresc la poartă decât pe cei îmbrăcaţi în pijamale. În rest, poate ieşi oricine. 

16 dec. 2017, 09:39
Bucureştiul este plin de PSIHOPAŢI ca criminala de la metrou. Material filmat cu camera ascunsă la spitalul Alexandru Obregia VIDEO

Agenţii de pază sunt peste tot prin curtea spitalului de boli psihice din cartierul Berceni, informează România TV. Este abordat unul dintre ei cu un caz concret: o femeie care uită mereu gazele deschise la aragaz. A fost adusă la spital, dar s-a întors repede acasă.

Citeşte şi Crima de la metrou: Magdalena Şerban regretă faptele şi a acceptat expertiza pshiatrică, conform avocatului acesteia

„Deci noi degeaba ne chinuim s-o aducem încoace, că ea iese iar. Vă daţi seama că nici aici nu poate să-i ţină o viaţă-ntreagă! Omoară lumea pe stradă, stiu. Dacă persoana respectivă este „bandită” şi ştie cum să stea de vorbă cu doctorul şi îi dă de înţeles că n-ar fi bolnavă… Afară nu îi urmăreşte nimeni”, a declarat un agent de pază al unităţii în faţa camerei ascunse. Şeful paznicilor de la Obregia spune că sunt nenumărate cazuri de bolnavi care ies bine-mersi din spital.

„Credeţi că e prima care pleacă din spital? Ştiţi ce suprafaţă are spitalul? Vă spun eu: 22 de hectare! Ştiţi câţi agenţi am eu? Paisprezece! Ştiţi câţi mi-au sărit gardul pe-acolo? Toţi nebunii ies. Normal! Mai greşesc şi asistentele! Mă sună la ora zece seara că a dispărut pacientul! Şi secţiile se închid la ora opt! Păi pe mine mă suni după două ore? Unde să-l caut eu după două ore, când ăla e deja acasă?! Dacă ei le dau drumul „la liber” prin curtea spitalului?!”, a precizat şeful pazei spitalului. 

La bolnavii psihici care sar gardul sau ies nestingheriţi pe poartă se adaugă cei care părăsesc spitalul pe semnătura unui membru al familiei. Cel mai proaspăt caz este cel al criminalului de la Mioveni care în luna august a înjunghiat în plină stradă o femeie de 69 de ani. Specialiştii de la Institutul Naţional Mina Minovici au stabilit că el avea discernământ când a comis crima, astfel că bărbatul va fi trimis în judecată pentru omor calificat.

Prin raportul de expertiza medico legala psihiatrica Mina Minovici s a stabilit ca acesta are discernamant scazut asta presupune ca raspunde penal pentru fapta savarsita si cel mai probabil se va dispune trimiterea sa in judecata pentru omor calificat. 

Citeşte şi Prima declaraţie a suspectei în cazul femeii ameninţate în staţia de metrou Unirii: „Am vrut să iau mâncare la copil…”

Fost profesor de istorie, bărbatul a comis crima după ce în trecut mai înjunghiase o tânără de 19 ani, în faţa Catedralei din Mioveni. Bărbatul avea grave probleme psihice, iar din acest motiv a fost lăsat în libertate, pe semnătura familiei, după prima tentativă de omor. Asta deşi diagnosticul pus de medicii psihiatri era unul îngrijorător: schizofrenie paranoidă.

Într-adevar prin acel raport de expertiza s-a recomandat si masuri de siguranta respectiv internarea medicala ceea ce presupune ca in situatia in care va fi condamnat atunci va beneficia si de acel tratament medical. Pentru crima din luna august, bărbatul riscă între 15 şi 25 de ani de închisoare. Cazul de la Mioveni nu e singular. În urmă cu o lună, fata unui om de afaceri din Fălticeni şi-a ucis tatăl. Criminala, având grave probleme psihice, ieşise din spital tot pe semnătura familiei.