Bulgaria cere bani de la UE pentru consolidarea frontierei sale şi întreţinerea migranţilor

Bulgaria ar trebui să primească asistență financiară din partea Uniunii Europene pentru a gestiona afluxul de refugiați și imigranți și pentru a consolida protecția frontierelor, a declarat președintele Rosen Plevneliev într-un interviu pentru secția bulgară a Deutsche Welle.

17 mart. 2016, 14:44
Bulgaria cere bani de la UE pentru consolidarea frontierei sale şi întreţinerea migranţilor

Nevoia de a oferi cazare, servicii medicale și alimente pentru imigranți reprezintă o povară mare pentru bugetul Bulgariei, a spus șeful statului.

„Bulgaria susține poziția că toate granițele externe ale UE cu Turcia trebuie să fie la fel de bine protejate”, a insistat el, reiterând o solicitare a guvernului de la Sofia.

Rosen Plevneliev a afirmat de asemenea că nu există nicio contradicție între atitudinea umană față de refugiați și măsurile pentru garantarea securității cetățenilor.

El a făcut apel la Uniunea Europeană să fie onestă cu imigranții economici și să le spună că nu le poate oferi viața la care ei visează.

Citeşte şi Iohannis, înainte de reuniunea Consiliului European: „România agreează măsurile în cazul migranţilor”

„O admir pe Angela Merkel pentru umanismul ei”, a spus Plevneliev, salutând „politica responsabilă și bazată pe valori” a cancelarului german, „spre deosebire de cea a multor politicieni din Europa care gândesc și acționează pe termen scurt, ghidați de un partizanat limitat și de interese naționale”.

„Arma noastră este integrarea, nu izolarea. Arma noastră este o societate educată și tolerantă în care diferențele sunt respectate și ne îmbogățesc”, a mai declarat el, atrăgând atenția asupra încercărilor statelor europene de a se izola „în comunități și grupuri de interese”.