Bunuri ale afaceristului Sorin Ovidiu Vîntu, scoase la vânzare prin licitaţie de ANAF

Fiscul scoate la vânzare prin licitaţie bunuri ale omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu. Potrivit anunţului ANAF, este vorba despre un teren intravilan cu o suprafaţă de 1.905 metri pătrați în localitatea Mihăileşti, judeţul Giurgiu.

RomaniaTV.net
18 iul. 2018, 07:51
Bunuri ale afaceristului Sorin Ovidiu Vîntu, scoase la vânzare prin licitaţie de ANAF

Nu este prima dată când se organizează licitaţie pentru aceste bunuri. Fiscul le-a mai scos la vânzare şi în septembrie 2017.

Este vorba despre proprietatea situată în Loc. Mihăilești, str. Ghirculești, nr. 28, cu o suprafață totală de 1.905 mp, din care 1543 mp curți și construcții și 362 mp arabil. „Clădire rezidenţială cu regim de Înălţime P+M, suprafaţă construită la sol 191 mp, suprafaţă construită desfăşurată 267 mp, având nr. Cad. 33576·C1; 2. Clădire ane xă , suprafaţă construită la sol 47 mp, înălţime 2 m, având nr. Cad. 33576-C2”, precizează ANAF.

Prețul de pornire este de 193.650 lei fără TVA, licitația urmând a avea loc pe 31 iulie, la ora 12, în București.

Nu este prima dată când bunuri aparţinând omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu sunt scoase la vânzare de ANAF. În septembrie 2017, Agentia Nationala de Administrare Fiscala a valorificat, prin licitatie, doua obiective turistice situate in Delta Dunarii, respectiv comuna Crisan si orasul Sulina, care fac obiectul confiscarii speciale dispuse de instanta in cadrul celor doua dosare de executare silita intocmite pe numele lui Sorin Ovidiu Vîntu. Potrivit hotnews.ro, prin vânzarea celor două proprietăţi, fiscul a recuperat 19,56 milioane de lei.

În februarie 2017, Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv pe Sorin Ovidiu Vîntu la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul privind devalizarea Fondului Național de Investiții (FNI), instanța dispunând și confiscarea de la omul de afaceri a aproximativ 13 milioane de dolari.