Cabinetul Cioloş, prima şedinţă de Guvern: „Cinci ministere, AFECTATE de reoganizări. Trecem în revistă urgenţele”

Cabinetul Cioloş s-a întrunit, joi, la Palatul Victoria în prima şedinţă de Guvern. Premierul Dacian Cioloş a declarat, la începutul şedinţei, că mai multe ministere au fost reorganizate şi a fost înfiinţat un minister nou, cel al  Consultarii civice şi Dialogului Civic.

19 nov. 2015, 08:01
Cabinetul Cioloş, prima şedinţă de Guvern: „Cinci ministere, AFECTATE de reoganizări. Trecem în revistă urgenţele”

Pe agenda primei reuniuni a cabinetului Cioloş se află „acte cu caracter administrativ”, a informat Guvernul, într-un comunicat de presă.

La inceputul sedintei de Guvern, premierul Dacian Cioloş a declarat că Executivul va adopta o ordonanţa privind organizarea ministerelor, in urma deciziei Parlamentului privind instalarea noului Executiv.

„Sunt cîteva modificari in structura unor ministere. Cred ca sunt doar cinci ministere care au fost afectate de mici reorganizari şi mici schimbari de nume. Avem un nou minister. Partea de dialog social a trecut in coordonarea doamnei ministru al Muncii. Am  creat un nou minister al  Consultarii Civice si Dialogului Civic”, a anunţat Cioloş.

Cioloș a precizat că Violeta Alexandru este responsabilă pentru această nouă structură și i-a cerut ca în termenul cel mai scurt să vină cu o propunere de organizare a acestui minister pentru a stabili „cât mai repede platformele de comunicare și de schimburi de idei cu diferitele organizații din societatea civilă”.

„Când vorbesc de societatea civilă, nu mă refer doar la ONG-uri, ci la societatea civilă în sens larg. Știu că sunt diferite forme de organizare sectorială care au idei, care vor să ne transmită idei. Sigur, vom avea și structuri de consultare pe partea economică, unde vreau să păstrăm legătura cu mediul de afaceri pentru a infuza idei privind proiecte de dezvoltare economică pe care le putem avea în vedere în perioada imediat următoare. Dar, dincolo de aceste contacte (…), care sunt firești, aș vrea ca și restul societății să aibă canale de comunicare cu acest Guvern”, a explicat Cioloș.

CITEŞTE ŞI Premierul Dacian Cioloş l-a numit ca secretar general al Guvernului pe Sorin Sergiu Chelmu

Şeful Executivului a arătat că, în prima şedinţă, vor fi discutate urgenţele. „Vom trece in revista urgentele din punct de vedere administrativ şi legislativ. As vrea sa avem o primă discutie privind aceste urgente”, a spus Ciolos, făcând referire la stadiul pregatirilor de iarna.

„N-as vrea să ne prindă pe nepregătite„, a arătat Ciolos, solicitând organizarea unei intalniri cu factorii responsabili.

Sâmbătă, premierul Dacian Cioloş se va întâlni cu membrii Guvernului într-o ședință informală, pentru discutarea priorităților sectoriale ce decurg din Programul de guvernare.