Cadou otrăvit, un liceu american a refuzat donaţia de 25 de milioane de dolari a unui miliardar megaloman

Miliardarul Stephen Schwarzman a vrut să doneze 25 de milioane de dolari pentru fostul său liceu, dar extravaganța cererilor sale a provocat iritarea elevilor, părinților lor şi profesorilor.

13 apr. 2018, 19:11
Cadou otrăvit, un liceu american a refuzat donaţia de 25 de milioane de dolari a unui miliardar megaloman

Megalomania nu are preţ, iar miliardarul Stephen A. Schwarzman a învățat asta pe cheltuiala sa. Directorul executiv și co-fondatorul fondului de investiții Blackstone a dorit să dea 25 de milioane de dolari fostei sale şcoli din Pennsylvania, liceul Abington. Dar în spatele acestui dar au fost ascunse mai multe solicitări, care au stârnit indignare.

Astfel, într-o primă versiune a contractului, miliardarul, un apropiat al lui Donald Trump, solicita ca şcoala să își schimbe numele, pentru a fi redenumită Liceul Abington Schwarzman, iar pentru evitarea oricărei îndoieli că acesta este noul nume, el trebuia să fie afișat cel puţin la fiecare dintre cele șase intrări ale școlii. Cererile nu s-au oprit aici, el solicitând, de asemenea, ca diferite corpuri ale şcolii să poarte numele fraților săi, ale fostul său profesor de sport şi ale altor prieteni. În plus, miliardarul dorea şi ca un portret proeminent al său să fie amplasat în liceu. El mai insista să aibă un cuvânt de spus în construirea noului campus, care urma să fie ridicat din această donaţie, dorea să se implici în programul de învăţământ şi cerea să fie informat periodic cu privire la predarea informaticii în şcoală.

Aceste ultime propuneri ale sale au fost respinse, fiind considerate drept ingerinţe în educaţia publică, însă conducerea şcolii a semnat un contract cu Schwartzman. La presiunea părinţilor şi copiilor, contractul a fost însă reziliat miercuri, la două săptămâni de la semnarea sa.

Stephen A. Schwarzman are 71 de ani şi o avere estimată la 12 miliarde de dolari.