CĂLDURĂ SUFOCANTĂ în Capitală, la sfârşitul săptămânii. Iată de când VIN PLOILE

Vremea caniculară se va menţine în Bucureşti până spre sfârşitul săptămânii viitoare, când temperaturile vor depăşi 35 de grade, iar disconfortul termic mai ales pe timpul nopţii va creşte, a anunţat Gabriela Băncilă, de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

04 aug. 2017, 10:36

Meteorologii anunţă că, începând de luni seară, vor putea apărea ploi însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

Astăzi (vineri, n.r.) sunt 38 de grade, sâmbătă, 38-39, dar acest val de căldură va continua şi la sfârşitul săptămânii, duminică, pentru ca el să rămână de interes în zona sudică şi în prima parte a săptămânii viitoare. Intensitatea maximă a acestui val de căldură pentru Bucureşti se va concretiza pe parcursul zilei de sâmbătă, pentru ca ulterior, duminică, temperatura maximă să scadă puţin, la 37-38„, a declarat Gabriela Băncilă în cadrul comandamentului de combatere a efectelor caniculei organizat la Primăria Capitalei.

Potrivit meteorologului, vremea se va menţine caniculară şi săptămâna viitoare, când temperaturile vor depăşi 35 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat şi în creştere, mai ales pe timpul nopţii.

Disconfortul termic se va menţine ridicat şi la începutul săptămânii viitoare, pentru că va creşte gradul de umezeală odată cu probabilitatea de apariţie a averselor însoţite de intensificări ale vântului, descărcări electrice, începând de luni seară. După ce a stagnat o masă de aer, probabilitatea pentru intensificări ale vântului care să provoace pagube e mai mare„, a adăugat Gabriela Băncilă.

Ea a mai precizat că valul de căldură se va încheia la sfârşitul săptămânii viitoare, însă partea de sud a ţării, inclusiv Capitala, va ieşi ultima de sub influenţa acestuia.

România se află sub COD ROŞU de căldură extremă şi COD PORTOCALIU de caniculă. 12 județe din vestul țării și sud-vestul țării se vor afla, vineri și sâmbătă, sub avertizare Cod roșu de căldură extremă, în timp ce în restul teritoriului va fi Cod portocaliu de caniculă, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Citeşte şi România, sub COD ROŞU de căldură extremă. Maximele ajung la 42 grade Celsius. Indicele de confort termic, depăşit în Capitală