Calendar menstrual. Cum să concepi un copil sau să eviţi o sarcină, folosind metoda calendarului

Un calendar menstrual iti poate fi de folos atunci cand doresti sa concepi un copil sau, dimpotriva, doresti sa eviti o sarcina. Metoda calendarului te ajuta sa iti urmaresti ciclul menstrual si sa stii cu exactitate cand este perioada fertila si care sunt zilele "sigure" pentru a evita o sarcina.

17 apr. 2018, 20:44
Calendar menstrual. Cum să concepi un copil sau să eviţi o sarcină, folosind metoda calendarului

Pentru a fi sigura de acuratetea metodei calendarului, trebuie sa-ti urmaresti ciclul menstrual pe cel putin 6 luni. Poti face acest lucru avand la indemana un calendar obisnuit sau o aplicatie. La finalul articolului vei gasi cateva recomandari cu aplicatii pentru calendar menstrual.

Asadar, incepe prin a-ti nota in calendar menstrual prima zi a sangerarii menstruale (ziua 1) din fiecare luna. Urmareste cate zile s-au scurs intre ziua 1 din prima luna fata de ziua 1 din a doua luna si tot asa.

Daca toate ciclurile menstruale sunt sub 27 de zile, metoda calendarului NU va fi sigura in cazul tau si te poti pacali.

Care sunt zilele sigure din calendar menstrual

Pentru a sti care este prima zi fertile din ciclul menstrual, afla care este cel mai scurt ciclu din perioada urmarita. Scade din aces numar 18. Rezultatul obtinut, incepe sa-l adaugi la prima zi a ciclului (ziua 1) si marcheaza cu X in calendar ziua respectiva (include ziua 1 cand numeri). Ceea ce ai marcat cu X este prima zi fertila din calendar menstrual.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.