CALENDAR ORTODOX 2018: Sărbătoare mare, sfântul aducător de veşti bune. Ce trebuie să facă toţi creştinii pentru sporul casei

Publicat: Joi, 12 Iulie 2018 18:06 // Actualizat: Joi, 12 Iulie 2018 18:06 // Sursa: romaniatv.net

CALENDAR ORTODOX 2018: RomaniaTV.net vă prezintă cele mai importante sărbători religioase de peste an. Sfântul Gavriil e aducător de vești bune, ușurează exprimarea și comunicarea, aduce pace și înțelegere, ne ajută să uităm și să iertăm. Împreună au grijă de binele familiilor creștine și îi ajută pe cei ce nu pot avea copii. Cine ține cum se cuvine această sărbătoare va avea parte de o moarte ușoară. Oamenii săraci, cu mulţi copii, i se roagă pentru sprijin, la vreme de necaz.

Ortodoxe
Soborul Sf. Arhanghel Gavriil; Sf. Cuv. Ştefan Savaitul; Sf. Mc. Maria din Persia; Sf. Cuv. Sara

Greco-catolice
Sf. Arh. Gavril; Cuv. Ştefan Savaitul 

Romano-catolice
Ss. Henric, împ.; Eugen, ep. 


Soborul Sfântului Arhanghel Gavriil se sărbătoreşte în calendarul creştin ortodox pentru a doua oară la 13 iulie. Prima prăznuire a acestei sărbători are loc pe 26 martie, a doua zi după Buna Vestire.

În această zi, soborul Sfântului Arhanghel Gavriil se înnoieşte, pomenindu-se încă o dată arătările lui cele minunate, care s-au făcut prin dumnezeiasca poruncă, atât din Vechiul Testament cât şi din Noul Testament.

Arhanghelul Gavriil este una dintre căpeteniile îngerilor vestitori ai voii lui Dumnezeu. După mărturiile Sfintei Scripturii şi ale Sfintei Tradiţii, Arhanghelul Gavriil a fost cel care l-a învăţat pe Moise, în pustiul Egiptului, să scrie prima carte a Vechiului Testament, Facerea (Geneza).

Sfântul Arhanghel Gavriil a tâlcuit Prorocului Daniil vedeniile cele minunate, referitoare la ceea ce se va întâmpla în vremurile din urmă. I-a mai spus despre eliberarea poporului lui Dumnezeu din robia Babilonului şi despre vremea venirii celei dintâi a lui Hristos în lume, prin întruparea cea din Preacurata Fecioară.

Acesta s-a arătat Sfintei Ana, mama Maicii Domnului, care se tânguia în grădina sa pentru că nu se învrednicise de naşterea de prunci, rugându-se cu lacrimi lui Dumnezeu, şi i-a spus că va naşte pe fiica cea aleasă pentru a fi Maica Mântuitorului, Care avea să vină spre izbăvirea neamului omenesc.

Tot Arhanghelul Gavriil i-a vestit Sfântului Proroc Zaharia că Elisabeta va naşte pe Înaintemergătorul Domnului, Sfântul Ioan Botezătorul. De asemenea, Arhanghelul Gavriil a adus vestea cea bună Sfintei Fecioare Maria. Reprezentat în iconografia Bisericii Ortodoxe ca având în mâini floarea de crin, Sfântul Arhanghel Gavriil mai este sărbătorit şi la 8 noiembrie, împreună cu Sfântul Arhanghel Mihail.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
calendar ortodox calendar ortodox 2018 Sf Gavriil
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6478
RON
18 Dec
noapte -3 °
zi -1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H