Călin Popescu Tăriceanu: „Ameninţările nu vor schimba majoritatea şi Guvernul. Poate să vină şi mama DNA-ului”

Sevil Shhaideh a fost pusă sub acuzare de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat strategia coaliţiei şi ce se va întâmpla cu Shhaideh şi Rovana Plumb.

22 sept. 2017, 18:15
Călin Popescu Tăriceanu: „Ameninţările nu vor schimba majoritatea şi Guvernul. Poate să vină şi mama DNA-ului”

Nu se va lăsa cu demisii din Guvern. Vom discuta luni, acum este week-end. Noi suntem axaţi pe o altă problematică. Luni ne vom vedea ca să vorbim despre toate aceste lucruri. Din ce ştiu, nu vreau să greşesc, cred că este plecat astăzi„, a spus Călin Popescu Tăriceanu, la România TV.

Tăriceanu s-a referit şi la Victor Ponta şi a lansat un avertisment dur. „Nu ştiu pentru ce a fost chemat Ponta. Cei mai tineri care vor să intre în politică să ia aminte de ceea ce se întâmplă„, spune Tăriceanu care a lansat un nou atac dur la adresa DNA.

Citeşte şi Olguţa Vasilescu, despre cazul „Belina”: Ţinta este Liviu Dragnea. Sper că Plumb şi Shhaideh nu vor demisiona

Am văzut cu toţii lupta din CSM, cum s-a vrut decapitarea Inspecţiei Judiciare. Toate aceste lucruri au dus la o strategie de contraatac a DNA cum ne-a obişnuit Kovesi. Găsim câţiva miniştri, facem o diversiune şi lumea să nu se mai preocupe de problemele din DNA. Să mutăm spre zona politică. Aceasta este strategia. E a nu ştiu câta oară când miniştrii sunt anchetaţi pentru ceva de cu ani în urmă. E un plan mai amplu de decretibilizare a coaliţiei şi a întregului Guvern. Sunt anchetaţi miniştri pentru angajarea unui şofer. La DNA se angajează pe interviu, pe simpatii, nu pe concurs. Este vorba despre o luptă disperată pentru păstrarea influenţei şi a puterii a unor instituţii. Acum este deranjat acest muşuroi. E o acţiune în afara legii. Să lăsăm Curtea să decidă. Pe OUG 13 s-a decis fără echivoc. Noi considerăm că trebuie să fie o separaţie clară a puterilor în stat. Aceste lucruri vor fi repuse în normalitate. Această linie de separaţie e încălcată acum. E o republică a procurorilor. Unii dintre ei se consideră o supraputere„, a mai spus şeful Senatului.

Citeşte şi Sevil Shhaideh, acuzată de abuz în serviciu. DNA cere şi sesizarea Camerei pentru urmărirea penală a Rovanei Plumb