Cameră de tortură a elevilor, într-o şcoală din România. Caz şocant semnalat în Hunedoara

Părinţii copiilor care învaţă la şcoala gimnazială din localitatea hunedoareană Vaţa de Jos se plâng că elevii sunt umiliţi şi batjocoriţi de dascăli. Mai mult, copiii au povestit că la şcoală ar fi amenajată o cameră în care ar fi torturaţi. Inspectoratul Şcolar şi Protecţia Copilului au deschis anchete în acest caz şocant.

RomaniaTV.net
25 mart. 2016, 12:17
Cameră de tortură a elevilor, într-o şcoală din România. Caz şocant semnalat în Hunedoara

Părinţii spun că de la începutul anului şcolar elevii de la școala din Vaţa de Jos sunt bătuţi, maltrataţi şi umiliţi de unii profesori, în timpul orelor de curs. Mai mult decât atât, şoferul microbuzului şcolar şi secretarul unităţii de învăţământ, care este fratele directoarei şcolii, au aceeaşi atitudine cu copiii, îi ameninţă, ba chiar au format şi o „cameră de tortură”, în care sunt închişi elevii neascultători, şi maltrataţi. Sătui de toată această tortură, o familie din localitatea Vața de Jos, sat Tîrnava de Criş, cu un băiat în clasa a șasea în instituția de învățământ, a decis să rupă tăcerea.

Ceea ce se întâmplă în acea şcoală este mai rău decât în junglă, este o tortură pentru copii şi pentru noi, părinţii. În semestrul I al acestui an şcolar, băiatul meu a fost jignit, ameninţat şi maltratat fizic de şoferul microbuzului, Florin Mariş. Într-una din zile, acest şofer l-a prins de gât pe copil şi l-a trântit în scaun, înjurându-l. În acelaşi timp, directoarea unităţii de învăţământ, Adriana Coza, îi bate pe elevi, le dă cu pumnii în cap, îi înjură, i-a ameninţat şi umilit în timpul orelor de curs.

Doamna director predă matematica la clasa băiatului meu şi niciodată nu se prezintă la orele de curs, atunci când sună clopoţelul de intrare. Copiii nu prea fac matematică, iar în semestrul I, când au dat teza, examenul a durat 15 minute. A venit doamna director, cinci minute a scris subiectele pe tablă și copiii au avut 10 minute să le rezolve. Timp în care dânsa a ieșit din clasă și aceștia au fost supravegheați de contabila şcolii. Din septembrie, de când a început şcoala, o singură şedinţă cu părinţii a fost organizată. În cadrul acesteia, când am avut curajul să spun şi să întreb ce se întâmplă cu băiatul meu şi ce fel de comportament are şoferul şi un cadru didactic faţă de copil, directoarea m-a făcut nesimţită, mi-a spus că nu am cei şapte ani de acasă şi chiar m-a ameninţat. Eu îmi trimit copilul la şcoală să înveţe, să fie educat de persoane competente, şi nu să fie făcut ţăran, idiot, împuţit sau hoţ„, a declarat pentru glasul-hd.ro mama unui copil din clasa a VI-a de la şcoala din Vaţa de Jos, Claudia Obârşan.

Citeşte şi Elevi bătuţi cu bestialitate la şcoală de tatăl unui coleg. Copiii de 10 ani, duşi de urgenţă la spital

În urma acestei campanii de denigrare a imaginii copilului, mama elevului agresat verbal şi fizic a depus plângere la Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara şi la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului.

Contactată telefonic de redactorii cotidianului „Glasul Hunedoarei” pentru a oferi un punct de vedere despre această situaţie şocantă, directoarea unităţii de învăţământ a negat toate acuzaţiile şi susţine că totul este o manipulare la adresa ei.