Când încep lucrările la autostrada Sibiu-Piteşti. Anunţul făcut de ministrul Transporturilor

Iulian Matache, ministrul Transporturilor, a declarat la Adevărul Live că lucrările la autostrada Sibiu-Piteşti încep la jumătatea anului 2016.

21 sept. 2015, 12:26
Când încep lucrările la autostrada Sibiu-Piteşti. Anunţul făcut de ministrul Transporturilor

La jumătatea anului 2016 vor începe efectiv lucrările. Până atunci, vor fi dezbateri locale în fiecare judeţ străbătut de acest tronson, pentru a identifica eventualele probleme punctuale. Sunt cinci tronsoane, din care două sunt capetele, la sfârşitul anului vom avea caietele de sarcini şi vom putea demara licitaţiile pentru sectoarele de capăt, astfel ca la jumătatea anului să înceapă efectiv lucrările„, a declarat Ministrul Transporturilor, Iulian Matache.

Principalele declaraţii ale ministrului Transporturilor:

„Absorbţia fondurilor europene pe transporturi a fost de 6% în 2012, când PSD a intrat la guvernare, apoi în 2014 a ajuns la 58%. Acum, până la finalul anului 2015 va fi de 73-75% – desigur, vorbim de tronsonul financiar 2007-2013. Au fost zeci de motive de greşeli care au dus la întârzieri, sper să nu se mai repete în viitor.”

„Podul Giurgiu-Ruse. Acest pod nu a mai fost reparat de anui buni de zile. Îmi cer scuze pentru neplăcerile create şoferilor, celor care au fost afectaţi de aceste lucrări. Am fost anunţaţi de către constructori că la 15 octombrie vor fi gata cu podul.”

„Tronsonul Moara Vlăsiei – Bucureşti este în plină procedură de licitare, dar ştiţi cum e că în România se contestă cam tot…”

„Comarnic-Braşov: vom licita capetele, dar numai după studiile geotehnice. Până atunci, vom pregăti variantele ocolitoare de la Comarnic şi Buşteni.”

„Centura Bucureştiului – de la A1 la A2 pe partea de nord ar putea fi gata anul viitor şi tot atunci vor demara licitaţiile şi pentru partea de sud.”