Când va fi operaţional programul PRIMUL SALARIU de 2.500 de lei. ANUNŢUL ministrului Muncii

PRIMUL SALARIU. Absolvenții de facultate și școli profesionale ar urma să primească salarii mai mari, de cel puţin 2.500 de lei, imediat ce programul "Primul salariu" va deveni operaţional. 

13 feb. 2017, 14:43
Când va fi operaţional programul PRIMUL SALARIU de 2.500 de lei. ANUNŢUL ministrului Muncii

PRIMUL SALARIU. „Programul Primul salariu are în vedere stimularea tinerilor absolvenţi de­ţinători ai unei licenţe de învăţămant superior acreditat, prin garantarea unui salariu de încadrare de 2.500 lei brut timp de trei ani şi prin subvenţionarea an­­ga­ja­torului cu 50% din cheltuiala sa­la­rială, cu menţinerea angajării timp de 5 ani. La această oră specialiștii ministerului lucrează de zor la acastă lege, în așa fel încât, în trimestrul al 3-lea actul normativ să poată ajunge în Parlament pentru a fi votat. Cred că este bine să ne păstrăm specialiștii în țară”, a declarat ministrul Muncii și Echității Sociale, Lia Olguța Vasilescu.

PRIMUL SALARIU. Conform unui proiect aflat în lucru la Ministerul Muncii, Guvernul va subvenționa jumătate din cheltuielile salariale ale angajatorilor pe o perioadă de trei ani, cu condiția ca patronii să ofere tinerilor angajați un salariu minim de 2.500 de lei brut pentru o perioadă de cel puţin cinci ani. 

PRIMUL SALARIU. Potrivit datelor din programul de guvernare, programul PRIMUL SALARIU ar urma să încurajeze inserţia tinerilor pe piaţa muncii şi va avea ca beneficiari 40.000 de absolvenţi anual. Impactul bugetar estimat este de 180 de milioane de euro pe an, iar durata programului PRIMUL SALARIU va fi de patru ani. Detalii, aici.