Canicula, greu de suportat în Capitală. Sute de persoane au cerut ajutor la 112

Un număr de 283 de persoane au apelat, duminică, între orele 8,00 și 12,00, la Serviciul Ambulanță București - Ilfov. Meteorologii anunţă că opt judeţe din sudul ţării şi Capitala rămân sub avertizare cod portocaliu de caniculă, iar restul ţării sub cod galben. Valul de căldură va persista în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, iar temperaturile vor fi între 36 şi 39 de grade, în timp ce minimele nu vor coborî sub 20 de grade.

06 aug. 2017, 11:01
Canicula, greu de suportat în Capitală. Sute de persoane au cerut ajutor la 112

Managerul SABIF, Alis Grasu, a precizat că din cele 283 de apeluri, 147 au fost urgențe iar 28 de cazuri s-au petrecut în spațiul public. Potrivit Agerpres, în intervalul menționat s-au tratat 8 lipotimii și 6 sincope — persoanele și-au pierdut starea de conștiență pentru scurt timp.

Sâmbătă, meteorologii au prelungit avertizarea Cod roșu de caniculă, dar au restrâns zona în care aceasta va fi valabilă, respectiv în județele Dolj și Mehedinți, pe durata zilei de duminică.

În același timp, aproximativ trei sferturi din țară este duminică sub avertizare Cod portocaliu de căldură extremă, în timp ce județele din nord sunt sub Cod galben de temperaturi ridicate.

COD ROȘU- Duminică (6 august), valul de căldură va persista, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități și se va situa frecvent, în zonele joase de relief, între 82 și 84 de unități. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 22 și 25 de grade. În județele Mehedinți și Dolj se vor înregistra temperaturi maxime extreme de 40…41 de grade.

COD PORTOCALIU- În Banat, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei și a Transilvaniei, precum și în nordul și estul Olteniei și în sudul Crișanei, temperaturile maxime se vor situa, în general, între 36 și 39 de grade, valori cu mult mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei.

COD GALBEN– În nord-vestul și nordul țării și local în zonele de munte, disconfortul termic va fi ridicat, iar maximele termice se vor situa în jurul valorii de 35 de grade.

Citeşte şi: Bucureştiul rămâne sub COD PORTOCALIU DE CANICULĂ, ploi torenţiale în aproape toată ţara