Care sunt cele mai periculoase drumuri din România. Oamenii mor pe capete pe aceste şosele ale groazei

Publicat: Duminică, 25 Februarie 2018 08:51 // Actualizat: Duminică, 25 Februarie 2018 11:46 // Sursa: romaniatv.net

Poliția Română a publicat o nouă ediție a “Buletinului siguranţei rutiere”. Documentul cuprinde o analiză a accidentelor rutiere grave produse în cursul anului 2016.

Potrivit raportului, în 2016, numărul accidentelor rutiere grave a fost mai mic cu 13.5% decât în 2015. Totuși, România rămâne restantă la capitolul drumuri și autostrăzi. Aproximativ 90% din reţeaua naţională este la standardul de drumuri cu o singură bandă pe sens.

În România sunt 700 de km de autostradă, 650 de lm de drumuri cu două benzi pe sens și 15.650 de drumuri naționale cu o singură bandă pe sens.

Cele mai periculoase șosele sunt 4 drumuri județene: Pe DN1 – care face legătura între Bucureşti şi nord-vestul ţării – , DN6 – care merge din Capitală până la Timişoara -, DN2 – care ajunge până la graniţa cu Ucraina – şi DN7 – până la graniţa cu Ungaria. Aici, în 2017, s-au contabilizat 896 de accidente cu peste 1100 de victime.

Țara noastră s-a angajat ca, până în 2020, să reducă la jumătate numărul accidentelor rutiere grave. Totodată, parcul de autovehicule din România este cu 26.6% mai mare în anul 2016, comparativ cu anul 2011.

Poliţia Română. 90% din reţeaua naţională este la standardul de drumuri cu o singură bandă pe sens,ceea ce are impact asupra siguranţei

5 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 mar 21:08
Răspunde | Votează email 0 email
CLAW
RABLA/ NE TEMEM DE RABLE
de ani de zile se dau numere provizorii pentru rable care afara in Europa se dezmembreaza ,nu au drept de circulatie dar conform legislatiei din Romania ;aduse pe platforme ;politia romana le da drept de circulatie cu numere rosii 3 luni ; asa ceva numai la noi se poate ,incalcand normele europene indomeniu.
judecati putin se da drept de circulatie 3lunila un autovehicul scos din circulatie in vest adus pe platforma fara a fi verificat tehnic , deci o rabla pusa in circulatie de serviciul inmatriculari prin eliberarea de numere provizorii pentru 3 luni fara a fi verificate macar sumar intr-un service autorizat . ganditi macar ca aceste rable circula cu acceptul autoritatilor si 3 luni de numere rosii inseamna viata s-au moarte pe sosele; studiati putin legislatia europeana si nu exista punere in circulatie (numere de proba) fara o verificare prealabila a autovehiculului in nicio tara din lume.
03 mar 07:37
Răspunde | Votează email 0 email
Valentin Moscaliuc
Cel mai simplu si comod mod de a reduce la jumatate numarul accidentelor pana in 2020...Nu-i nevoie de autostrazi...reduceti limita de viteza la 30km/h in localitati si 50km/h in afarara localitatii.....o sa fim de rasul lumii..dar nu conteaza..ne-am atins obiectivul
28 feb 11:45
Răspunde | Votează email 0 email
Flaviu Amarandei
Acum nu mult timp un ilustru politician spunea ca "Autostrazile nu sunt importante, pensiile sunt importante!" Iata urmarile acesteui mod de a privi lucrurile. Noi ca popor vom continua sa pierdem valori prin incompetenta si reaua vointa a unor politicieni. Si bineinteles si din vina soferilor.
25 feb 13:42
Răspunde | Votează email 0 email
"Suedezul"
Atâta timp cât CIRCULA PE DRUMURILE DIN ROMÂNIA UN SINGUR "sofer" CARE A CUMPARAT PERMISUL DE CONDUCERE, TOATE DRUMURILE ROMÂNIEI SUNT PERICULOASE !
Ps. Detin permis de conduire de peste 30 ani - toate categoriile- am condus în 34 de state/tari, DAR, CÂND CONDUC ÎN ROMÂNIA MI-E FRICÁ ! ... ESTE O LOTERIE RUSEASCA SÁ CONDUCI ÎN ROMÂNIA.
25 feb 11:18
Răspunde | Votează email 6 email
92FS
Nu soselele sunt de groaza, SOFERII sunt de groaza.
1
EUR
4.7081
RON
21 Jan
noapte -4 °
zi -1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H