Carmen Dan susţine că i-a scris lui Augustin Lazăr referitor la revocarea celor doi ofiţeri de la DNA Ploieşti

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, sâmbătă, că a trimis corpul de control al ministrului la arestul din Câmpina, pentru a verifica informaţiile referitoare la comiterea unor abuzuri împotriva unor deţinuţi de la care se încerca obţinerea unor denunţuri împotriva altor persoane.

RomaniaTV.net
26 mai 2018, 20:42
Carmen Dan susţine că i-a scris lui Augustin Lazăr referitor la revocarea celor doi ofiţeri de la DNA Ploieşti

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, susţine că i-a transmis o scrisoare procurorului general al României în legătură cu cei doi ofiţeri de poliţie judiciară de la DNA Ploieşti, menţionând că nu a primit niciun răspuns de la Augustin Lazăr.

„Eu am ieşit public şi am expus ce încercări am făcut ca ministru de interne să găsesc o soluţie legală pentru verificarea aspectelor apărute în spaţiu public referitor la cei doi ofiţeri de poliţie despre care se vorbea la momentul respectiv de la DNA Ploieşti. Am comunicat şi răspunsul pe care l-am primit de la DNA, să ştiţi că mai departe i-am scris şi procurorului general expunându-i această situaţie nedreaptă şi injustă şi l-am rugat analizeze şi să înţeleagă că este o atitudine corectă cea pe care o propuneam eu la momentul respectiv. Nu am primit niciun răspuns. Îi scrie procurorului general o instituţie serioasă, MAI este o instituţie serioasă, este normal să răspunzi într-un termen rezonabil pe care îl respectăm cu toţii”, a declarat Carmen Dan la România TV.

În martie, ministrul susţinea că nu a primit niciun răspuns de la DNA privind retragerea celor doi ofiţeri judiciari de la Ploieşti

DNA a primit, la jumătatea lunii februarie, cererea ministrului Afacerilor Interne de revocare a celor doi ofiţeri de poliţie judiciară de la DNA Ploieşti, Laura Codruţa Kovesi menţionând atunci că urmează să analizeze şi să transmită un răspuns către ministrul Carmen Dan.

„Corpul de control a fost trimis la Câmpina”, a mai spus ministrul Carmen Dan, într-o intervenţie telefonică la România TV.

O parte a presei centrale a publicat în ultima perioadă informaţii referitoare la comiterea unor abuzuri împotriva unor deţinuţi aflaţi în arest preventiv la Câmpina, de la care procurori DNA Ploieşti ar fi încercat să obţină mărturii sau denunţuri în dosarele instrumentate.