Carmen Dan: Există o dorinţă şi o solicitare din ce în ce mai puternică a organizaţiilor din teritoriu de a organiza mitingul

Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a declarat, miercuri, că detaliile organizatorice privind mitingul PSD din Capitală vor fi stabilite într-un cadru statutar şi vor fi anunţate apoi, ea susţinând că există "o dorinţă şi o solicitare din ce în ce mai puternică" a organizaţiilor din teritoriu şi a membrilor partidului de a organiza această manifestaţie. Ea a mai spus că PSD are ce arăta inclusiv în acest plan, nefiind "un partid de buzunar nou înfiinţat, ca altele".

RomaniaTV.net
30 mai 2018, 11:28
Carmen Dan: Există o dorinţă şi o solicitare din ce în ce mai puternică a organizaţiilor din teritoriu de a organiza mitingul

„Plec de la ideea că această decizie se va discuta într un cadru statutar. În momentul în care se va lua o decizie în acest cadru statutar dumneavoastră veţi afla, pentru că oficial ştiu că niciun lider al PSD nu a făcut un astfel de anunţ”, a declarat ministrul Carmen Dan, întrebată despre faptul că tot în 9 iunie, când este programat mitingul PSD, va avea loc Marşul Bucharest Pride 2018, organizat de asociaţia Accept, pentru respectarea drepturilor persoanelor lesbiene, gay, bisexuale şi transgender.

Carmen Dan a spus că există „o dorinţă şi o solicitare din ce în ce mai puternică” a organizaţiilor din teritoriu şi a membrilor partidului de a organiza această manifestaţie.

„Vă asigur că există o dorinţă şi o solicitare din ce în ce mai puternică a organizaţiilor din teritoriu şi a membrilor din PSD de a organiza acest miting. Am fost şi eu în teritoriu şi foarte categoric mi-au transmis că îşi doresc să existe această mişcare (…) PSD este un partid unit, care are ce să arate, inclusiv în acest plan, nu este un partid de buzunar nou înfiinţat, ca altele”, a declarat ministrul de Interne.

Mitingul PSD va fi organizat în Capitală în 9 iunie, iar primarul Capitalei, Gabriela Firea, spunea că în paralel vor fi acţiuni similare în întreaga ţară.

Vicepreşedintele PSD Adrian Ţuţuianu afirma marţi că, „la nivel simbolic”, manifestaţia trebuie organizată tot în Piaţa Victoriei, „pentru că s-a creat undeva imaginea că Piaţa Victoriei ar aparţine numai anumitor manifestanţi, iar lucrul acesta nu este adevărat”.

Până acum, PSD nu a făcut un anunţ oficial cu privire la organizarea acestui miting.

Tot sâmbătă, 9 iunie, între orele 17.30-20.30 este programat Marşul Bucharest Pride 2018, organizat de asociaţia Accept, pentru respectarea drepturilor persoanelor lesbiene, gay, bisexuale şi transgender. Marşul va avea loc pe traseul Piaţa Victoriei- Piaţa Universităţii.