Carmen Dan: Identificarea poliţistului pedofil a plecat de la Brigada Rutieră

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat vineri seara că identificarea poliţistului Eugen Stan, acuzat de fapte de pedofilie, a fost realizată de colegii lui de la Brigada Rutieră şi că fotografia distribuită acestora în timpul căutărilor suspectului a fost de o calitate "foarte proastă".

RomaniaTV.net
16 feb. 2018, 21:47
Carmen Dan: Identificarea poliţistului pedofil a plecat de la Brigada Rutieră

„Până la urmă, identificarea poliţistului pedofil de acolo a plecat. Probabil că există o motivaţie dată chiar de faptul că era recunoscut că i se spunea ‘violatorul’, că tocmai pentru că era protejatul acestui şef, normal că existau colegi care nu erau de acord cu lucrul acesta. Vreau să spun că atunci când s-a descoperit agresiunea şi s-a pus la dispoziţie fotografia tuturor poliţiştilor care au plecat, efectiv, în căutarea agresorului, fotografia printată şi arătată poliţiştilor era de o calitate foarte proastă”, a spus Carmen Dan într-o emisiune la Antena 3.

Ministrul de Interne a explicat că face aceste precizări ca un act de reparaţie morală şi pentru că nu doreşte să se înţeleagă că poliţistul ar fi fost acoperit de către toţi colegii săi.

„Sunt poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere care au făcut asocieri, care au căutat asemănări. (…) Este bine că s-a întâmplat lucrul acesta, pentru că n-aş vrea să se înţeleagă că a fost acoperit de toţi poliţiştii din cadrul Brigăzii”, a subliniat ministrul Carmen Dan.

Citeşte şi Ministrul Carmen Dan: 18 poliţişti, cercetaţi în urma raportului în cazul poliţistului pedofil

Un număr de 18 poliţişti, dintre care zece sunt cu funcţii de conducere, sunt cercetaţi în urma raportului efectuat de Corpul de control al ministrului de Interne în cazul poliţistului Eugen Stan, acuzat de pedofilie.

Între poliţiştii cercetaţi disciplinar se află şi adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române, Marius Voicu, a precizat ministrul Carmen Dan. Totodată, fostul şef al Poliţiei Române Bogdan Despescu este pus la dispoziţie şi face obiectul unei cercetări disciplinare.

Potrivit raportului, nota cu măsurile adoptate la nivelul Poliţiei Române, prezentată ulterior premierului de fostul inspector general al Inspectoratului General al Poliţiei Române, Bogdan Despescu, nu a cuprins informaţii întotdeauna coerente şi concordante iar informaţiile prezentate sunt lacunare.

Corpul de control al ministrului de Interne a sesizat astfel că nu au fost propuse/dispuse măsuri cu privire la unele persoane, deficienţele identificate nu sunt urmate întotdeauna de măsuri şi nu sunt relevante, în unele cazuri, în ceea ce priveşte obiectul verificărilor, nu au fost relevate unele deficienţe care privesc aspecte solicitate public de premier privind identificarea cauzelor care au favorizat sau au condus la neluarea unor măsuri preventive/sancţionatoare, că măsurile dispuse în sarcina directorilor generali ai DGPMB nu au fost asociate cu măsuri dispuse în sarcina persoanelor care aveau atribuţii de serviciu în acest sens.