Carmen Dan, prima reacţia după criticile lui Iohannis privind acţiunea Poliţiei în cazul şoferului cu numere anti-PSD

Ministrul Internelor Carmen Dan a comentat, într-o intervenţie telefonică la România TV, reacţia preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la scandalul plăcuţelor de înmatriculare cu mesaj anti-PSD.

RomaniaTV.net
04 aug. 2018, 12:16
Carmen Dan, prima reacţia după criticile lui Iohannis privind acţiunea Poliţiei în cazul şoferului cu numere anti-PSD

„Asistăm la un alt atac al președintelui, pentru că deja ne-am obișnuit. Dl președinte atât poate, atât face. Aistăm la un atac în contextul unei încercări de reabilitare a opozitiei. A acuzat actualul Guvern că ar fi iraţional şi ireal, ei bine Executiv este unul cât se poate de real, altfel salariile medicilor nu ar fi crescut, pensiile nu s-ar fi mărit şi economia nu ar fi fost la nivelul actual Prin atacurile de astăzi, președintele Iohannis ignoră, prin participarea la o acțiune politică a unui anumit partid politic, voturile românilor, care ar trebui să fie reprezentați de un șef de stat independent politic din toate punctele de vedere”, a spus Carmen Dan la România TV.

Ministrul Internelor a vorbit şi despre reacţia preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la scandalul plăcuţelor de înmatriculare cu mesaj anti-PSD.

„Îmi permit să-i spun domnului președinte că este într-o mare confuzie. Dacă domnia sa crede că opiniile politice trebuie să conţină cuvinte obscene, l-aș provoca, având în vedere eleganţa pe care vrea să o afişeze, nu o are, dar vrea să o afişeze, să reproducă lozinca respectivă. Din această perspectivă este mai mult decât evident că a început campania electorală și probabil acum lansează noile tendințe în materie de exprimare a opiniilor politice. Atât timp cât ministrul de Interne a avut o atitudine rezervată şi nu s-a implicat în actiunea poliţiei, aceeaşi atitudine ar fi trebuit să o aibă si el. Nu văd declaraţia decât cu referire la acea situaţie, pentru că l-aş ruga să dea exemple de români ridicaţi de Poliţie. Cred că s-a referit la acea situaţie şi am văzut un mesaj vulgar pe plăcuţe de înmatriculare. Probabil că aceasta este conduita pe care preşedintele trebuie să o promoveze. Cred că decenţa ar trebui să caracterizeze ieşirile publice şi apetenţa pentru a ataca constant premierul, partidul, guvernul demonstrează că are altă atitudine decât cea pe care o aşteaptă românii care au votat în cunoştinţă de cauză”, a comentat Carmen Dan. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă că situaţia din România este fără precedent şi acuză Poliţia Română că ridică de pe stradă persoanele care se exprimă împotriva PSD.

„Persoanele care îndrăznesc să îşi spună opinia public anti-PSD sunt luaţi de Poliţie. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat din anii comunismului. Am ajuns să dăm cu piciorul la ce au construit generaţii de români, am ajuns să dăm cu piciorul la bunăstarea românilor, la imaginea ţării”, a declarat Klaus Iohannis, la şedinţa PSD.

La începutul săptămânii, Brigada Rutieră a anunţat că şoferului autoturismului cu numere preferenţiale înmatriculat în Suedia, i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România”, faptă prevăzută de art. 334, alin. (4) din Codul penal. Vineri, poliţiştii au anunţat că vor propune clasarea dosarului.

Vasile Blaga, despre cazul şoferului cu numere de înmatriculare cu mesaj anti-PSD: Aşa se întâmplă când politicul intervine în mersul Poliţiei