Carmen Dan, PRIMA REACŢIE după ce premierul Mihai Tudose i-a sugerat să demisioneze: Voi da lămuriri cât de curând

Publicat: Joi, 11 Ianuarie 2018 11:04 // Actualizat: Joi, 11 Ianuarie 2018 19:33 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri seara, că va accepta demisia ministrului de Interne Carmen Dan, dacă aceasta şi-o va înainta. El a spus că ministrul de Interne l-a minţit în privinţa propunerii de înlocuire a şefului Poliţiei din funcţie. Joi dimineaţă, ministrul Carmen Dan s-a prezentat la Parchetul General pentru a fi audiată în dosarul deschis după ce a acuzat că în casa ei a fost instalat un microfon într-o priză. Întrebată dacă interţionează să-şi dea demisia din Guvern, Carmen Dan a refuzat iniţial să răspundă. La plecarea de la sediul parchetului, Carmen Dan a declarat totuşi că "Voi da lămuriri cât de curând" răspunzând la întrebarea dacă va demisiona de la Ministerul de Interne.

Foto: GOV.RO

"În ceea ce priveşte declaraţiile domnului premier, voi da lămuriri cât de curând", a declarat ministrul Carmen Dan la plecarea de la Parchetul General unde a fost audiată joi în dosarul privind plângerea depusă de ea după ce a găsit în casă un microfon într-o priză. 

Premierul Mihai Tudose a declarat miercuri seară, la o Antena 3, că va accepta demisia ministrului de Interne Carmen Dan, dacă aceasta şi-o va da. "Carmen Dan îşi va înainta demisia dacă va fi lăsată", a mai completat premierul, făcând aluzie la Liviu Dragnea, preşedintele PSD.

"Şeful Poliţiei a fost înlocuit. Aveam o propunere. Am aflat că acel domn nu doreşte şi refuză, nu puteam să demit pe cineva şi să las Poliţia necondusă. Supărarea mea faţă de ministrul de Interne este următoarea. Am întrebat-o dacă e adevărat că refuză şi mi-a spus că nu. La prânz l-am sunat pe domnul chestor (n.r.: Cătălin Ioniţă) să îl întreb eu. Dialogul a fost cam aşa: "Sunt premierul, doriţi această funcţie?" şi mi-a spus: "Domnule premier, permiteţi să raportez: M-am prezentat cu un raport la doamna ministru în care i-am spus că refuz, de atunci stau în antecameră, mi-a zis să aştept". Dacă un ministru îşi permite să mă mintă, nu mai am ce să lucrez cu ea. Domnia şi-a manisfestat intenţia de luni şi i-am spus că accept demisia dacă şi-o dă. Dacă va fi lăsată şi-o va da", a declarat Mihai Tudose la Antena 3.

Ministrul de Interne Carmen Dan a avut o întâlnire cu premierul Mihai Tudose, în biroul acestuia, după finalizarea ședinței de Guvern, potrivit presei de la Bucureşti.

În debutul ședinței de Guvern, premierul Mihai Tudose a refuzat să-l demită pe șeful Poliției Române, Bogdan Despescu, după ce ministrul Internelor Carmen Dan a solicitat schimbarea acestuia ca urmare a scandalului provocat de cazul poliţistului arestat pentru 30 de zile, acuzat fiind că ar fi agresat sexual doi copii într-un bloc din cartierul bucureştean Drumul Taberei. 

Premierul MIhai Tudose a anunţat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că în cadrul întâlnirii de miercuri de la Palatul Victoria i-a solicitat lui Bogdan Despescu să prezinte, în următoarea săptămână, un plan de măsuri legat de remedierea situaţiei.

"Am avut o discuţie cu domnul Bogdan Despescu, mi-a prezentat raportul. De asemenea, am înţeles pe surse că noua propunere (Cătălin Ioniţă n.red.) şi-a decliniat intenţia de a ocupa funcţia şi l-am rugat pe domnul Despescu ca într-o săptămână să îmi prezinte măsurile pentru remedierea situaţiei. Ceea ce trebuie remarcat este că acel făptaş a fost prins în două zile, ceea ce e un lucru foarte bun pentru Poliţie", a declarat premierul Mihai Tudose la începutul şedinţei de Guvern.

Şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, s-a întâlnit miercuri cu premierul Mihai Tudose la Palatul Victoria. Bogdan Despescu şi-a prezentat raportul de activitate, după ce ministrul Carmen Dan a propus demiterea lui.

Ministrul Carmen Dan a anunţat, marţi, că a transmis premierului Mihai Tudose propunerea de schimbare din funcţie a şefului Poliţiei Române, ea spunând că este total nemulţumită de explicaţiile pe care le-a primit din partea Poliţiei Române în cazul poliţistului arestat pentru pedofilie.

De asemenea, Carmen Dan l-a propus ca interimar la conducerea Poliţiei Române pe Cătălin Ioniţă, care ocupă în prezent funcţia de director general al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA). Numai că cel propus de ministrul de Interne ca şef interimar al Poliției Române, Cătălin Ioniță, a refuzat această funcție, potrivit România TV.

Vă reamintim că agentul de poliţie Eugen Stan a fost acuzat că a abuzat sexual doi copii în scara unui bloc din cartierul bucureştean Drumul Taberei. Marţi, poliţistul suspectat de pedofilie a fost arestat pentru 30 de zile. 

Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6671
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H