Carmen Dan: Informaţia că autorul agresiunii din 2016 era poliţist la Rutieră a ajuns obligatoriu la cunoştinţa lui Despescu

Publicat: Joi, 11 Ianuarie 2018 22:09 // Actualizat: Joi, 11 Ianuarie 2018 22:09 // Sursa: romaniatv.net

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, susţine că şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, ar fi trebuit să ştie că autorul agresiunii sexuale din 2016 este poliţist, întrucât procedura de raportare a evenimentelor prevede ca faptele penale comise de angajaţi din structurile Ministerului de Interne să fie raportate tuturor structurilor ierarhice până la nivel de minister.

„La nivelul MAI există un ordin care reglementează o procedură de raportare şi monitorizare a evenimentelor de interes operativ. Documentul prevede întreaga procedură de raportare, inclusiv timpii în care informaţia trebuie să ajungă la cel mai înalt nivel, aceştia fiind de ordinal minutelor. Acest tip de evenimente care privesc fapte penale comise de angajaţi se încadrează în categoria celor care trebuie raportate tuturor structurilor ierarhice până la nivel de minister”, a declarat joi seară ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Ministrul a afirmat că fişa evenimentului din 2016 a fost întocmită conform acestei proceduri, astfel că şeful Poliţiei Române ar fi trebuit să cunoască faptul că agresorul era poliţist.

„Fişa de eveniment este întocmită conform acestor proceduri. Aşadar, informaţia că autorul agresiunii din decembrie 2016 era poliţist în cadrul Brigăzii Rutiere a ajuns obligatoriu la cunoştinţa chestorului Bogdan Despescu. Acest ordin care reglementează procedura va fi pus la dispoziţia prim-ministrului”, a subliniat Carmen Dan.

Ministrul Carmen Dan a anunţat, marţi, că a transmis premierului propunerea de schimbare din funcţie a şefului Poliţiei Române Bogdan Despescu, care va fi înlocuit de Cătălin Ioniţă ca interimar, ea spunând că este total nemulţumită de explicaţiile pe care le-a primit din partea Poliţiei Române în cazul poliţistului acuzat de agresiuni sexuale şi consideră insuficiente măsurile anunţate.

Şeful Poliţiei Române are rang de secretar de stat, iar ordinul de eliberare din funcţie a acestuia ar trebui semnat de premierul Mihai Tudose.

Poliţistul de la Brigada Rutieră a Capitalei acuzat de agresiuni sexuale, cele mai recente victime fiind doi copii din sectorul 6 al Captalei, a fost arestat preventiv marţi pentru 30 de zile.

Citeşte şi: Carmen Dan: Guvernul este politic. Miniştrii sunt puşi de coaliţie, tot acolo se retrage sprijinul lor

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Bogdan Despescu Carmen Dan Cătălin Ioniţă fisa evenimentului
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6669
RON
19 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H